Російська пропаганда лякає новими біолабораторіями, але вже не в Україні, - ЗМІ

Російські спецслужби намагаються підірвати вплив США в Африці, поширюючи дезінформацію про те, що в країнах континенту працюють "американські біолабараторії" та "проводяться тестування на людях", передають Патріоти України.

"В основі російської кампанії лежить "Африканська ініціатива" - створена наприкінці минулого року служба новин, яка використовує соціальні мережі для поширення критики західних зусиль у сфері охорони здоров'я в Африці і скликала конференцію, на якій учасники принижували західні фармацевтичні компанії", – пише The Wall Street Journal.

Наприклад, журналісти цього видання ставлять під сумнів медичну роботу, яку виконують легальні медичні організації, і відлякують африканців від довіри до медичних зусиль, які можуть врятувати життя. Журналісти також відзначають, що деякі "працівники" "Африканської ініціативи" пов'язані з ПВК "Вагнер", яка має вплив на регіон.

Видання також пояснює, що дезінформація на медичну тематику - це давня традиція Кремля. Наприклад, під час Холодної війни, радянська розвідувальна організація, неправдиво стверджувала, що лабораторії армії США у Форт-Детрік, штат Меріленд, розв'язали епідемію СНІДу. А нещодавно РФ розгорнула кампанію з підриву довіри до вакцин проти Covid, вироблених Pfizer та іншими західними фармацевтичними компаніями.

На думку журналістів, зараз РФ посилила пропаганду в цьому напрямку, оскільки вона намагається зірвати спроби Вашингтона ізолювати Росію після її вторгнення в Україну. І Африка стає головною жертвою цієї дезінформації РФ, адже зараз як Вашингтон , так і Москва змагаються за вплив на континенті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...