"Російська рулетка" для президента. Чому ідея судитись з журналістами дуже невдала", - політолог

Кожного разу, коли відбуватиметься суд, зростатиме й інтерес до теми таємних домовленостей Офісу Президента з Росією.

"Офіс Президента пообіцяв судове розслідування проти журналістів "Схем". Банковій не сподобалось розслідування, в якому Зеленський під час вильоту з Оману скористався тим же літаком, на якому прилетів до цієї країни секретар Радбезу РФ і колишній керівник ФСБ Ніколай Патрушев", - пише політолог Богдан Петренко у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Перше. Суди в Україні по політичних темах – це дуже довготривалий процес. Судді не хочуть приймати швидких рішень. Адже сьогодні одна влада, завтра друга. А їм не хочеться вилетіти зі свого місця за прийняття політично мотивованого рішення. А цей суд буде не просто довготривалим. Кожне його судове засідання буде інформаційно мейнстрімним. Тобто щоразу, коли справа доходитиме до суду, президенту згадуватимуть його поїздку в Оман, яка і без Патрушева була малоприємною для його рейтингу. А кількість переглядів цього розслідування з кожним судовим днем зростатиме на тисячі.

Друге. Кожного разу, коли відбуватиметься суд, зростатиме й інтерес до теми таємних домовленостей Офісу Президента з Росією. Знову з’являтимуться нові й старі матеріали про приховані від українців переговори з Кремлем. І не важливо, були вони чи ні. Це просто привід, щоб знову про них писати. А у нас дуже погано ставляться до двох речей – до таємних домовленостей і до дружби з Росією. Третє. Будь-які суди влади з журналістами – балансування над прірвою "переслідування свободи слова".

Владу будуть звинувачувати у придушенні та спробах контролювати інформаційний простір. А це – налаштування проти себе інших журналістів і громадської думки. Причому, не будемо забувати, що "Схеми" - це проект бренду зі світовим ім’ям – "Радіо Свободи". Тому йтиметься не лише про громадську думку в Україні, але й за кордоном. Нам мало того, що і так з нашим іміджем у світі робить Росія? Але чи був інший вихід в Офісу Президента, ніж погрожувати журналістам? Звичайно, був. Вони прекрасно вміють відволікати увагу. Врешті-решт, можна було, щоб хтось з депутатів "Слуги народу" "випадково" затупив на якійсь резонансній темі. Чи заявити про позачергове збільшення пенсій. Або про розкриття злочину за участю якого політика з від’ємним рейтингом. Але точно – не лізти глибше у болото, в якому рейтинг президента і так почав топитись".

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...