Російські літаки падають, шанси України зростають, - політолог Кочетков

"Сьогодні, у другі роковини повномасштабного вторгнення, дві різнопланові новини дивують і додають оптимізму. Перша, про яку вже чули всі: наша ППО вполювала черговий суперважливий (і суперкоштовний) російський літак ДРЛВ А-50У. Вже другий за останній час, що є фантастичним досягненням. Бо у світу поки не збивали жодного літака системи дальнього радіолокаційного виявлення, а ми – вже два, і один пошкодили на аеродромі", - пише політолог Олександр Кочетков на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Друга новина – це те, що американські букмекери, які приймають ставки на майже на будь-які події, підвищили вірогідність надання Україні воєнної допомоги від США до кінця березня з 39% до 76%. Тобто, майже вдвічі. І ці прогнози не треба зневажати, нижче поясню, чому.

Але про все за чергою.

Без літаків дальньої радіорозвідки ворожа авіація не те що зовсім сліпа, але підсліпувата точно. Її дії стають ситуаційними і малокерованими. Тому такі літаки бережуть як критичну складову повітряних сил.

Постійно підкреслюю, що ракети недоімперія може і виробляти, і закуповувати у своїх союзників. А от літаки ДРЛВ – ні. Росіяни вже років десять намагаються створити А-100 – літак ДРЛВ наступного покоління, і – ніяк. В цій сфері, в першу чергу, щодо сучасних систем радіолокації, санкції працюють. Зараз в недоімперії залишилося шість таких літаків, поповнення не очікується.

Ще складніше ситуація з підготовкою екіпажів для цих літаків – там потрібні штучні висококваліфіковані фахівці, ув’язненого з колонії туди завербуєш.

Окремо зігріває, що ворог знов недооцінив можливості нашої ППО. Як і передбачалося, він відсунув маршрут своїх літаків-розвідників подалі від фронту, але недостатньо. Зараз ше відсуне, але це суттєво зменшить ефективність такої розвідки. Що має особливе значення перед появою у нас літаків F-16.

Не хочу розкривати подробиці, але з рівною вірогідністю успішну атаку могли виконати «Patriot-PAC 2», або ЗРК С-200. Але обов’язково після спеціальної модифікації для збільшення дальності і зміни алгоритмів керування. Поза сумнівом, що розробники таких модифікацій заслуговують на найвищі державні нагороди.

Щодо С-200. Нагадаю, що у 2001 році під час спільних навчань ППО України і росії у Криму ракета С-200В не влучила у літак-мишень, система самознищення не спрацювала. Ракета пролетіла 260 км і знайшла пасажирський авіалайнер.

Воплі ворожих пропагандистів, що вже другий А-50У потрапив під «дружній вогонь» російської ППО – це повна маячня. Тихохідну ціль, які літає по заздалегідь відомому коловому маршруту, не ідентифікує як ворожу навіть самий тупий розрахунок ППО. Особливо, двічі поспіль.

В цьому сенсі більш «імовірним» виглядає варіант, що пілоти російського розвідника взяли з собою у політ гранату, почали нею бавитися, перекидати один одному, і вона вибухнула. Це не смішно, бо це – офіційна російська версія катастрофи літака з Пригожиним на борту.

Зверніть увагу: росіянам зручніше визнати дебільність власних вояків, ніж допустити, що це успішні дії ЗСУ, яким вони не в змозі завадити. Тому шлях до перемоги – це завдавати ворогові незаперечних поразок, які вони не зможуть приховати. Звільнення Донецьку, або Мелітополя, або вихід до Криму, скоріше за все, викличе у недоімперії розпач і заворушення, що з великою вірогідністю призведуть до краху режиму чемоданного фюрерка. Таке у російській історії вже траплялося.

А зараз про букмекерів США.

Відомо, що за чесної гри казино програти не може, на на нього працюють об’єктивні закони матстатистики та теорії вірогідностей. А от букмекерська контора програти може – у разі невірної оцінки вірогідності різних подій. Букмекери ризикують власними грошима. Тому для мінімізації ризиків вони винаймають найкращих спеціалістів і користуються надійними інсайдами.

Якщо букмекери вдвічі збільшують вірогідність, що рішення щодо воєнної допомоги пройде через Конгрес США, то мають для цього серйозні підстави.

Однією з цих підстав є оприлюднений компромат на спікера Конгресу М. Джонсона, буцімто його передвиборчу кампанію спонсорував російський олігарх, та ще й з ВПК рф. І це поставить Джонсона у дуже незручне становище путінського агенту впливу, якщо він і далі продовжить саботувати рішення щодо виділення допомоги Україні.

Тобто, демократи США таки роздуплилися, що проти них грають не за правилами, намагаючись спочатку торпедувати допомогу Україні, а потім, під час передвиборчої кампанії, саме у невдачах в Україні і звинуватити Білий Дім. І тому полізли у кишені за політичними кастетами.

P.S. Як феєрично горів вночі Новоліпецький металургійний комбінат! Вогонь з труб, як штучні вулкани якісь! Це той комбінат, де виробляються високотехнологічні сталі, для оборонки агресора, зокрема".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...