Російські неонацисти із угруповання "Русич" збирають інформацію про військову ситуацію у Балтії, - The Guardian

Неонацистське воєнізоване угруповання "Русич", пов’язане з Кремлем, попросило своїх членів надати розвідувальні дані про прикордонну та військову діяльність у Латвії, Литві та Естонії. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України.

Таке прохання з'явилося в офіційному Telegram-каналі організації "Русич", яка зараз воює в Україні і пов’язана з сумнозвісною ПВК "Вагнера". Неонацисти звернулися до своїх прихильників з проханням надіслати деталі, що стосуються прикордонних постів і військових переміщень у трьох країнах Балтії.

У дописі міститься заклик до інформації про військові частини з конкретними посиланнями на дані військових, їхніх родичів та особистий транспорт. У виданні занепокоєні щодо того, чи планують ультраправі російські групи напад на країни НАТО. Джерела видання, які побажали залишитися анонімними, сказали, що "надзвичайний" крок "Русича" може свідчити про розчарування в Кремлі та розчарування тим, як триває війна Путіна в Україні.

Вони додали, що Кремль може втратити контроль над своїми ультраправими воєнізованими організаціями, які можуть використовувати більш екстремальні методи для продовження української війни. Крім того, є побоювання ескалації, що держава-член НАТО зазнає нападу.

Однак, на думку джерел, малоймовірно, щоб Кремль був безпосередньо залучений, оскільки його шпигунська служба, безсумнівно, вже має розвідувальну інформацію про військову та прикордонну діяльність у країнах Балтії.

"Чи свідчить це про фрагментацію всередині російської системи? Що станеться, якщо росіяни втратять контроль над ними парамілітарними формуваннями, і вони почнуть вчиняти дії, які можуть випадково загострити ситуацію? Справжнє питання полягає в тому, наскільки Кремль насправді контролює ситуацію", – зазначає джерело The Guardian.

Бойовики "Русича", відомі своєю жорстокістю в Сирії та на Донбасі від 2014 року. Від початку повномасштабного вторгнення були помічені за допомогою відкритих джерел розвідки на Донбасі та в Харківській і Херсонській областях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Висновки з Вашингтонських баталій для України - Костянтин Єлісєєв

неділя, 28 квітень 2024, 23:28

"Минулого тижня увесь світ і насамперед Україна стали свідками напруженої політичної інтриги у Палаті представників США щодо схвалення пакета військової допомоги Україні у розмірі понад 60 млрд доларів США. Добре, що рішення Палати представників стало ...

Росія отримає відплату: Афонський старець побачив перемогу ЗСУ (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 23:02

Для України цей рік буде випробуванням сили, віри та єдності народу. Але, попри важкі випробування, українська держава завершить війну перемогою у своїй боротьбі за справедливість. Про це розповів Афонський старець-пророк Данило, передають Патріоти Укр...