Російські окупанти зазнають втрат, Сили оборони України мають просування вперед, - зведення від ISW

Російські окупанти зазнають великих втрат на лінії фронту Сватове-Кремінна

Генштаб ЗСУ повідомив про відбиття російських атак на північ від Синьківки, що за 8 км на північний схід від Куп'янська, та на північний схід від Іванівки (20 км на південний схід від Куп'янська), передає Інститут вивчення війни (ISW).

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що окупанти сформували наступальне угруповання, щоб спробувати прорвати оборону і просунутися до Куп'янська.

У Міноборони Росії заявили, що штурмові групи шостої загальновійськової армії нібито захопили чотири українські позиції та п'ять спостережних пунктів біля урочища Маньківка, що приблизно у 15 км на схід від Куп'янська.

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор повідомив, що загарбники зазнають значних втрат на лінії Сватове-Кремінна та направили до Сватового медперсонал 442-го окружного військового госпіталю МО РФ для евакуації поранених.

9 серпня українські війська вели контратаку на лінії Сватове-Кремінна. Міноборони Росії заявляє, що українські війська контратакували у районі Новоселівського, Синьківки та урочища Маньківка.

Донецька область

У Генштабі України повідомляють про наступальні дії на південь від Бахмута та закріпленні на досягнутих рубежах. Російські джерела казали про наступ українських сил поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Опубліковані 8 серпня геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися на захід від Ягідного (2 км на північ від Бахмута).

Генштаб України вчора повідомив про відбиті російські атаки на околицях Кліщіївки, на північний схід від Дружби та поблизу Зайцевого. Маляр сказала, що окупанти послідовно контратакують на цих напрямках.

9 серпня російські війська продовжували наступальні операції на ділянці Авдіївка – Донецьк, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

"Південна вісь"

9 серпня українські сили здійснили обмежену наземну атаку на заході Донецької області.

У районі кордону Донецької та Запорізької областей ЗСУ просунулися вперед. Маляр повідомляла, що українські війська досягли часткового успіху в напрямку Урожайного та Приютного.

Російський "воєнкори" заявляли, що українські війська захопили позиції на північній околиці Урожайного. Джерела стверджують, що 9 серпня українці атакували і біля Старомайорського.

У Генштабі України повідомили, що окупантам не дали відбити втрачені позиції біля Староморського. Геолокаційні кадри за 9 серпня показують, що українські сили нещодавно просунулися на північний схід від Роботиного.

Речник Таврійського угруповання військ ЗСУ Сергій Кузьмін 8 серпня сказав, що українські війська просунулися на сотні метрів поблизу Роботиного. Маляр повідомляла про частковий успіх біля Вербового.

"Воєнкори" окупантів заявляють, що українські війська закріпилися на нових позиціях за 3 км на північний схід від Роботиного та отримали контроль над невизначеною позицією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...