Російські загарбники тужаться захопити Часів Яр. ISW назвав головні проблеми окупантів на цьому напрямку

Наразі росіяни досягли лише незначних тактичних успіхів на північний захід і захід від Бахмута.

Сили оборони стримують штурми ворога / Генштаб ЗСУ

Водночас оточення чи окупація у найближчі місяці навряд загрожують цьому населеному пункту, впевнені американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Росіяни почали локалізовану наступальну операцію на Бахмутському напрямку торік у листопаді. Метою стало повернення звільненої під час літнього контрнаступу українцями території та захоплення Часового Яру. Попри всі намагання, за чотири місяці загарбники досягли лише незначних тактичних успіхів на північний захід і захід від Бахмута", - йдеться у звіті ISW.

ЗСУ побудували значні зміцнення у формі кільця в районі Часового Яру, і росіяни, ймовірно, щосили намагатимуться прорвати їх.

Російські джерела тим часом описують активність окупантів у районі Бахмута в останні місяці як умови для можливої наступальної операції з оточення та захоплення Часового Яру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни 17 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ в районі Мар'їнки: головне зі зведення Генштабу

Окупанти планували перекинути додаткові сили з Авдіївського напрямку в район Бахмута ще у середині лютого. Однак можливість використати тактичні вразливі місця безпосередньо на захід від Авдіївки спонукала росіян підтримувати темп наступальних дій на цій ділянці фронті.

"Це також могло суттєво завадити російському командуванню зосередити додаткові сили на Бахмутському напрямку. Наразі неясно, чи достатні сили окупантів у районі Бахмута для потенційного наступу на Часів Яр. Перш ніж розпочати спроби оточення загарбниками доведеться досягти помітних тактичних успіхів на південний схід і північний захід від міста", - звітують експерти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Офіцер ЗСУ розповів, як командири окупантів "стимулюють" їх йти на штурм

четвер, 9 травень 2024, 21:43

Попри намагання окупаційних сил здобути якихось значних успіхів на полі бою до 9 травня, все більше росіян здається в полон ЗСУ. Проте українські бійці не беруть всіх поспіль. Про це розповів офіцер 59 ОМБ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, передаю...

Обймав, наче рідного: Як Тищенко "заспокоював" нардепа, що отримав підозру за незаконне збагачення (фото)

четвер, 9 травень 2024, 21:15

У Мережі показали цікаву сцену з залу Верховної Ради, де одіозний нардеп Микола Тищенко "заспокоює" свого колегу зі "Слуги народу" Андрія Клочка, коли той щось довго шепоче на вухо Тищенкові. Фото опублікував нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram...