Російські загарбники зайняли більшу частину Соледара, якщо не все місто, - ISW

Російські війська продовжували наступальні операції в районі Бахмута, Авдіївки та на захід від Донецька

Російські окупаційні війська, ймовірно, контролюють більшу частину Соледара на Донеччині, якщо не все місто. Про це у четвер, 12 січня, заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У той же час, вони наголосили, що захоплення всього міста не стане важливою подією в оперативному значенні і навряд чи віщує неминуче оточення Бахмута.

За даними аналітиків, українські сили більше не підтримують організовану оборону у Соледарі.

"Війська РФ, ймовірно, витіснили українські сили із західної околиці міста", - зазначають фахівці.

Вони вказали, що Генштаб ЗСУ 12 січня не говорив про відбиття атак росіян у Соледарі на відміну від зведень на день раніше. Російські ж джерела стверджували, що станом на 12 січня вони почали зачистку Соледара.

Російські блогери 12 січня розмістили кадри, на яких бійці групи Вагнера вільно гуляють Соледаром, і заявили, що вони відвідували населений пункт разом з російськими військами.

"Заява президента України Володимира Зеленського від 12 січня про те, що українські сили зберігають позиції в Соледарі, може мати на увазі оборонні позиції поруч, але не в Соледарі", - пояснюють експерти.

ISW, як і раніше, вважає, що захоплення Соледара - не дозволить російським силам встановити контроль над критично важливими українськими наземними комунікаціями в Бахмуті, а також не покращить становище російських військ для оточення міста найближчим часом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...