Російсько-українська війна: Експерт оцінив ймовірність початку Ху*лом великої військової кампанії навесні

Кремлю катастрофічно не вистачає коштів і "гарматного м'яса"...

Широкомасштабний наступ Росії на Україну неможливий, щонайменше, з трьох причин, одна з яких – той факт, що у РФ "немає грошей". Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

"Ані фінансово, ані економічно, ані у військовому плані Росія сьогодні не готова до масштабних військових дій", – заявив він.

У цьому контексті експерт повідомив, що в Росії через нестачу фінансових коштів "згорнуті або припинені всі військові програми". Це перша причина, чому РФ не в змозі організувати масштабні військові операції. "Грошей немає. Якщо віце-прем'єр уряду Росії з ВПК на брифінгу офіційно заявляє: ми припиняємо покупку танків Т-90 для збройних сил Росії з огляду на їхню дорожнечу, то це вже серйозно", – зауважив він.

Друга причина – проблеми з укомплектованістю армії особовим складом. За словами експерта, військових в армії Росії катастрофічно не вистачає. "У зв'язку з військовими конфліктами в російських військах пішов великий відтік контрактників. Плюс контрактники пішли на кращі умови в Росгвардію – там вища зарплата, там більші коефіцієнти. У них воєнкоми влаштовують облави біля метро і гуртожитків", – сказав Жданов.

"Так, навчання "Кавказ-2020" показали, що теоретично вони можуть мобілізувати 180 тисяч, але це на всій європейській частині Росії. Але це теоретично. А скільки реально прийде до військкоматів?" – зауважив він.

Третя причина – те, що відкритий масштабний наступ російської армії на Україну остаточно зруйнує імідж президента РФ Володимира Путіна як "миротворця". "Путін поламає всі свої схеми, весь образ миротворця полетить в тартарари, всі його зусилля будуть помножені на нуль", – спрогнозував експерт.

За його оцінками, очікувати наступу з боку Білорусі не слід очікувати, оскільки ця країна економічно залежна від України. "Білорусь економічно залежна від України. Ринок збуту для товарів Білорусі – це здебільшого Україна. Починаючи з їх МАЗів, які ми купуємо для наших Збройних Сил, закінчуючи м'ясомолочною продукцією, яку вони нам продають. Тому я не думаю, що Лукашенко вистрілить сам собі в ногу", – сказав Жданов.

Він додав, що неможливий і наступ з кримського напрямку. "Кримський напрямок – в жодному разі ні, тому що Путін там стоїть під триколором. Там офіційно збройні сили Російської Федерації. Щойно солдат Росії переступить адмінкордон Криму і України, це вже відкрита війна. І тут вже ніхто не скаже ні про "зелених чоловічків", ні про "іхтамнєт", – пояснив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...