Російсько-українська війна: "Кремль воює на Донбасі, як у Сирії", - Казанський

Терористичні "Л/ДНР" фактично є приватними військовими компаніями (ПВК) Кремля.

В Україні РФ використовує ті ж методи війни, що в Сирії і Лівії. Таку думку висловив член української делегації в Тристоронній контактній групі, журналіст, блогер Денис Казанський, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Методи у Росії одні й ті самі. Вона використовує їх вже з початку цього конфлікту. Фактично Росія воює за допомогою так званих приватних військових компаній, які вона використовує і в Сирії, і в Лівії, і в Україні", – зауважив він.

"ДНР" та "ЛНР" – це фактично приватні військові компанії Росії. Так, це не офіційна російська армія, але вони отримують російську зброю, отримують зарплату в російських рублях і повністю діють в інтересах Російської Федерації", – наголосив Казанський.

За його оцінками, донбаські "республіки" є квазі-утвореннями, які Кремль використовує як певний плацдарм, зокрема, для можливого розширення експансії.

В цьому контексті журналіст нагадав про нещодавній форум "Русский Донбасс", на якому були проголошені подібні цілі. "На так званому форумі "Русский Донбасс" відкрито оголосили, що мета цих "ДНР" і "ЛНР" – захоплення нових територій України і створення "русского национального государства".

Казанський наголосив, що Україні вдалося зупинити експансію Росії. Але примусити агресора залишити територію України зможуть тільки жорсткі дії Заходу. "Працювати треба в такому напрямку, щоб ця війна коштувала Росії дуже дорого, щоб в певний момент Росія зрозуміла, що не може тягнути це далі", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У разі повернення в Білий дім Трамп вимушений буде допомагати Україні, - Сергій Таран

четвер, 2 травень 2024, 0:15

"Трамп обіцяє не допомагати Україні, якщо Європа не буде допомагати так само, як і США. І це означає, що Трамп вимушений буде допомагати Україні хоча б тому, що в останні місяці американської невизначеності – коли в Конгресі довго не могли проголосуват...