"Російськомовний президент повинен розуміти, що українська в Україні - це не забаганка, а елемент національної безпеки", - журналіст

Значна частина україномовного населення чекає від президента зниження тарифів, підвищення зарплат і пенсій, інших соціальних преференцій, а тому готова поступитися тим, що належить власне до українства.

Президент Зеленський часто користується російською на офіційних заходах. Фото: соцмережі.

"Опублікована президентською адміністрацією стенограма рясніє помилками. Вчителька української мови будь-якої київської школи могла би відредагувати текст. Невже зі старих кадрів Порошенка чи нових Зеленського не знайшлося жодної тямущої у мовних питаннях людини?" - пише журналіст Анатолій Власюк у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Але в цю проблему слід зазирнути глибше. Нас уже не дивують мовні огріхи Голови Верховної Ради України, його заступниць, голів фракцій. Та й до буцімто української президента починаємо звикати. Нехтування державною мовою призводить до нівеляції українського в Україні. Це прямий шлях до незнання українських проблем, коли серцем не відчуваєш болю українства. Тоді для тебе нічого не значить спотворене прізвище українського політв’язня, як це є в стенограмі.

Російськомовний президент повинен розуміти, що українська в Україні – це не забаганка, а елемент національної безпеки. Його наміри переглянути закон про мову, квоти на радіо і телебаченні свідчать про зворотній рух від державництва, а це однозначно зміцнює позиції “русского міра” в Україні.

Потуги Зеленського, а особливо членів його команди і так званих радників, скеровані проти українського, не отримують, як на мене, належного спротиву з боку українства. Значна частина україномовного населення чекає від президента зниження тарифів, підвищення зарплат і пенсій, інших соціальних преференцій, а тому готова поступитися тим, що належить власне до українства і, повторюсь, становить елемент національної безпеки. У цих питаннях, як і в інших, Зеленський зайде настільки далеко, наскільки ми йому дозволимо це зробити".

Джерело: LIGA.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....