Російський опозиціонер вважає, що замовником вбивства Пригожина був не Путін

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов під час інтерв'ю проаналізував, хто міг бути замовником вбивства ватажка ПВК Вагнер Євгенія Пригожина — диктатор Володимир Путін чи міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передають Патріоти України.

— ВВС писали про те, що було багато виявлено так званих двійників Пригожина — громадян, які офіційно змінювали імена, прізвища і по-батькові, ставали повними тезками Пригожина і Уткіна. І газета New York Times теж у липні писала, що в Пентагоні допускають, що Пригожин може використовувати двійників, аби приховати своє пересування. Я до кінця для себе не з’ясувала, як мені до цього ставитися? Як до конспірології? Чи як до такої інформації, яку треба враховувати?

— Звичайно, у нього були двійники, але є дуже відомі прикмети: у нього не вистачає пальця на одній руці. І я вважаю, що це (смерть Пригожина — ред.) вже ми можемо вважати доведеним. Зараз триває експертиза ДНК, але враховуючи те, що там були і Уткін, і що найбільш важливо, Чекалін — це його головний охоронець, голова служби безпеки всієї групи, вважаю, що це очевидно, що це був сам Пригожин.

— Тоді що, з вашої точки зору, сталося? Збила ракета протиповітряної оборони? Чи заклали вибухівку? Наскільки я розумію, причини вибуху теж можуть мати якісь, скажімо так, політичні ознаки чи політичне обґрунтування. Бо якщо це ракета ППО, то це можливо військові дотичні, а якщо вибухівка на борту, то все може бути.

— Саме так. Ось це це питання є найбільш принциповим. З моєї точки зору, легко побачити, що це була ракета. За моєю інформацією з Росії, були дві ракети С-300 запущені по цьому літаку. Щонайменше одна потрапила в ціль.

Я дивився дуже уважно на фотографії. І на фотографіях крила, як відірвало від літака, є відбитки, які специфічні для ракети С-300. Там пробоїна є. Тож я вважаю, що це була ракета, і що саме тому замовником всього цього був Шойгу.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...