Російський пропагандист заявив, що на використання Україною західної зброї по території РФ Кремль має відповісти "демонстраційним ядерним вибухом"

Якщо Україна дістане дозвіл заходу використовувати далекобійну зброю по території країни-агресора Росії, Кремлю треба використати ядерну зброю. Про це російський політолог і пропагандист, член ради із зовнішньої й оборонної політики (РЗОП) Дмитро Суслов написав в опублікованій 29 травня колонці для журналу "Профиль", передають Патріоти України.

За його словами, запобігти ударам Збройних сил України по російських об'єктах треба "різким посиленням політики стримування – залякування". "Для підтвердження серйозності намірів РФ і переконання наших опонентів у готовності Москви піти на ескалацію варто подумати про проведення демонстраційного (тобто не бойового) ядерного вибуху", – закликає пропагандист.

У статті він пропонує владі країни-окупанта також завдати ударів по об'єктах західних країн у різних точках світу, провести тактичні навчання з використанням ядерного арсеналу на своїй території й попередити Захід про готовність використати стратегічну зброю.

Суслов упевнений, що вже за кілька місяців (а може, і тижнів) союзники розмістять в Україні регулярні війська й можуть почати збивати над нею російські ракети зі своєї території. Визнаючи перевагу США й країн НАТО, представник країни-агресора вважає неминучим перехід війни в ядерну фазу.

Це не перша заява членів РЗОП щодо застосування РФ ядерної зброї. У червні 2023 року той самий журнал "Профиль" надрукував статтю почесного голови президії організації Сергія Караганова під заголовком "Застосування ядерної зброї може вберегти людство від глобальної катастрофи". У ній автор припускав, що Росія не виграє війну в Україні, якщо не знизить "неприпустимо задертий" поріг застосування ядерної зброї. Караганов закликав Кремль "обачливо, але швидко рухатися вгору сходами стримування – ескалації".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...