Російський завод призупинив роботу після атаки українських дронів

Після пожежі на терміналі Новатеку, спричиненої атакою українських безпілотників, розташований поруч завод російської компанії призупинив роботу (Фото:Head of Administration of Kingiseppsky District Yuri Zapalatsky Telegram channel via REUTERS)

Російський завод Новатек, розташований на узбережжі Балтійського моря в Усть-Лузі призупинив роботу після атаки українських безпілотників. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву компанії Новатек, передають Патріоти України.

Завод займається переробкою стабільного газового конденсату, який є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти, на нафту, а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки. Він розташований поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція.

Згідно з повідомленням, завод з переробки газового конденсату, припинив усі технологічні операції. Також повідомлялося, що ніхто не постраждав. Раніше повідомлялося, що у ніч на 21 січня у порту Усть-Луга Ленінградської області Росії сталася пожежа.

Telegram-канал Осторожно, новости повідомив, що незадовго до пожежі жителі найближчих міст повідомляли про звуки безпілотників у небі, потім пролунали вибухи.

Пізніше стало відомо, що пожежа сталася на терміналі компанії Новатек — найбільшого в Росії незалежного виробника природного газу.

Обізнані джерела повідомили NV, що атака на морський термінал в Усть-Лузі була спецоперацією Служби безпеки України. На цьому об'єкті, зокрема, переробляють паливо для окупаційних військ.

Співрозмовник NV розповів, що нафтовий термінал Усть-Луга Ойл є важливим обʼєктом для росіян. Він додав, що успішна атака на такий термінал завдає не лише економічних збитків ворогу, позбавляючи окупантів можливості заробляти кошти на ведення війни в Україні, але й значно ускладнює логістику палива для військових РФ.

У міноборони Росії наразі не прокоментували атаку дронів на нафтовий термінал, проте губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомляв, що внаслідок пожежі у порту Усть-Луга нібито немає постраждалих. За його словами, було проведено евакуацію персоналу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...

Україна має впасти на день пізніше Росії. Все, більше ніяких інших формул немає - Портников

субота, 7 вересень 2024, 21:43

З РФ можливі перемовини про припинення вогню, і лише за деяких умов. Таку думку висловив журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Я виходжу з аксіоми, що російсько-українські перемовини про закінчення війни в принципі неможливі. Про це...