"Російським елітам дали чіткий сигнал: є можливість закрити багато питань через реалізацію старої випробуваної в Югославії схеми з Мілошевічем", - Голобуцький

"Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт Путіна за військові злочини – викрадення українських дітей", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Новину підхопили практично всі світові ЗМІ, бо це серйозний прецедент. Передусім, це сигнал і українським, і російським елітам: так, як було раніше, вже не буде за жодних умов, в який би спосіб не закінчилась війна. Не буде можливостей для російської еліти повернути все як було, щойно війна припиниться.

Російським елітам дано чіткий сигнал: в них (і в ймовірного наступника Путіна) є можливість закрити багато питань через звичайну реалізацію старої випробуваної в Югославії схеми з Мілошевічем. Просто видати Путіна міжнародному суду.
Зрозуміло, що цього не відбудеться зараз. Зрозуміло, що цей ордер має зараз більше символічне значення - ніхто от прямо завтра з ранку Путіна з бункера не тягтиме. Але це дуже вагомий факт. Адже наступного разу, коли сторони домовлятимуться про мирні переговори, всі змушені будуть зважати: Путін офіційно – військовий злочинець.
І ще один принциповий момент. Ордер видано буквально напередодні візиту до Москви 20 березня Сі Цзінпіня. Тобто, Сі поставили в ситуацію, коли він зустрічатиметься, укладатиме домовленості з людиною, на котру в Європі (з якою Сі дуже хоче активно торгувати) вже видано ордер на арешт. Чи сприйме це Сі як загрозу втратити обличчя? Чи, навпаки, як привід «ущільнити лави союзників»?
Отже, чи не найбільш цікаве в ситуації з ордером на арешт Путіна - реакція на це Сі. Може, він взагалі скасує візит в останній момент. Чи відправить замість себе котрого пересічного урядового функціонера. Спостерігаємо за розвитком ситуації".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...