Роздача зброї "теробороні" погубить Путіна, - журналістка

У Бєлгородській і Курській областях РФ почали масово роздавати зброю. Цей крок стане згубним для російського диктатора Володимира Путіна. Про це каже у своєму відеоблозі журналістка Юлія Латиніна, передають Патріоти України.

"Коли Путін озброює територіальну оборону в Бєлгороді, це наводить на дуже великі думки. Мені здається, це абсолютно самогубний крок для режиму. А він не думає, що далі будуть озброєні маси інших утворень в інших регіонах, скажімо? В тому числі, в регіонах, які можуть бути набагато більш схильні до падіння... Він мабуть боїться оголосити загальну мобілізацію, але при цьому не боїться роздавати зброю кому попало, хто захоче. І це означає, що він готовий на перетворення Бєлгорода умовно кажучи на наступний Донбас, де все буде віджиматися, аби зберегти свою владу. А ось чи вийде у нього в таких умовах зберегти свою владу або навпаки... Це абсолютно реальний крок у бік розвалу Росії", – зазначає Латиніна.

Журналістка наголошує, що, озброївши тероборону, російський диктатор ймовірно, намагається уникнути необхідності відправляти на кордон ПВК "Вагнера" або війська лідера Чечні Рамзана Кадирова в спробах відбити атаки російських добровольців, які воюють на боці України (зокрема, Легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу").

"Путін завжди допускав порушення монополії на насильство тільки у виняткових випадках. Ми бачимо, чим це обернулася з "Вагнером". І тут він її знову порушує. Зрозуміло, що у нього, судячи з усього, дуже великі проблеми з резервами. Якщо подивитися з військової точки зору: навіщо озброювати Бєлгородську і Курську область тероборону, яка б вона там не була? Тільки тому, що там ходив Легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус", і, відповідно, треба щось з ними робити. Ми пам'ятаємо, що посилалися строковики, і це було дуже невдале рішення, тому що строковики – останній резерв, який Путін буде використовувати, якщо буде прорив фронту в Україні. Далі "Вагнер" намагався туди піти, щоб цим керувати в якості "графа бєлгородського", це було припинено. Після цього Кадирову пробували віддати цю на відкуп. ... Не сподобалося це місцевим. Використання цієї самої територіальної оборони має вигляд спроби розв'язати проблему малими силами, не задіюючи резерви, не вдаючись до таких загрозливих речей як "Вагнер" або "Кадиров", – вважає вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Цього не треба було робити": Республіканець розповів про "серйозну помилку" Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 22:04

Американський політик, керівник Республіканської партії у 45-му окрузі Асамблеї Штату Нью-Йорк Борис Пінкус заявив, що критика президента України Володимира Зеленського на адресу кандидата у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венса була поми...

Пізніше ідея здалася сумнівною: У 2021-му Британія планувала спецоперацію проти Нідерландів, - Борис Джонсон

субота, 28 вересень 2024, 21:40

У розпал пандемії коронавірусу уряд Великої Британії розглядав можливість проведення військової операції із захоплення вакцини на складах у Нідерландах. Про це йдеться у мемуарах тодішнього прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона, уривки яких публікує ...