Розгорнув справжню шпигунську діяльність: Західні ЗМІ з'ясували, чим займався патріарх Кирило в лавах КДБ у Женеві

Стали відомі подробиці шпигунського минулого глави Російської православної церкви (РПЦ) патріарха Кирила, який виконував завдання КДБ під час свого представництва при Всесвітній раді церков, повідомляють Патріоти України.

Як йдеться в статті SonntagsZeitung, йдеться про період 1970-х років. Видання посилається на розсекречені архіви про діяльність глави РПЦ, які свідчать, що Кирило займався в Женеві шпигунською діяльністю. Він працював на КДБ під прикриттям.

Повідомляється, що патріарх впливав на Всесвітню раду церков в інтересах СРСР. При цьому в РПЦ такі факти щодо минулого Кирила коментувати не захотіли, а посольство РФ у Швейцарії назвало статтю "прикладом русофобії".

Зв'язок російського патріарха Кирила з КДБ

Раніше колишній розвідник та офіцер КДБ Сергій Жирнов підтвердив, що Кирило був агентом КДБ і ФСБ. Він згадав, як патріарх поїхав представляти РПЦ МП в Женеву й провів там аж два роки. На його думку, всі єпархії РПЦ за кордоном - це резидентури.

Глава РПЦ - один з найбагатших олігархів Росії. Ще в 90-х роках він заробляв на імпорті тютюнових і алкогольних виробів, за що його прозвали "тютюновий митрополит".

Зараз він продовжує активно співпрацювати з російськими спецслужбами й нав'язує російському суспільству пропаганду Кремля, підтримуючи Москву у війні проти України. Так, нещодавно глава РПЦ заявив, що прагнення зберегти життя - чужа Росії помилкова цінність.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Група робітників опинилась під завалами: В Росії обвалився золотодобувний рудник (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:04

18 березня в Амурській області Росії обвалився золотодобувний рудник, під завалами опинились 13 осіб. Про обвал писали російські пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що сталося руйнування в Амурській області на золотодобувній шахті, інц...

"Гірський хребет з демонтованих будинків посеред міста": Як виглядає окупований Маріуполь на супутникових знімках

вівторок, 19 березень 2024, 12:55

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники звезли величезну купу будматеріалів з демонтованих будинків та утворили новий «гірський хребет» посеред міста. Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграм, п...