Розгортання в Україні мережі датчиків виявлення застосування ядерної зброї свідчить про те, що США не вважають неможливим такий сценарій, - ЗМІ

Сполучені Штати встановлюють в Україні датчики, які можуть виявляти спалахи радіації від ядерної зброї чи “брудної бомби”. Мета полягає в тому, щоб у разі застосування Росією ядерної зброї на українській землі провину Москви можна було підтвердити. Про це повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

Команда підтримки ядерних надзвичайних ситуацій (NEST), тіньовий підрозділ атомних експертів під керівництвом агентства безпеки, співпрацює з Україною, щоб розгорнути радіаційні датчики, навчити персонал, контролювати дані та попереджати про смертоносну радіацію.

У заяві, надісланій The New York Times у відповідь на запитання журналіста, агентство заявило, що мережа датчиків розгортається “у всьому регіоні” і матиме можливість “охарактеризувати розмір, місце розташування та наслідки будь-якого ядерного вибуху”. Крім того, було сказано, що розміщені датчики позбавлять Росії “будь-якої можливості використовувати ядерну зброю в Україні анонімно”.

Це може здатися непотрібним кроком, враховуючи особливість грибоподібної хмари. Але якщо зброя була доставлена вантажівкою, танком або човном замість помітної ракети з траєкторією польоту, яку можна відстежити, з’ясувати її походження може виявитися майже неможливим.

Москва може неправдиво стверджувати, що Київ здійснив ядерний вибух на полі бою, щоб спробувати залучити Захід до глибшої допомоги у війні. Але теоретично, маючи сенсорну мережу, Вашингтон зможе вказати на власний аналіз ядерної атрибуції, щоб виявити, що Москва насправді була нападником.

Як пише видання, розгортання мережі датчиків виявлення застосування ядерної зброї свідчить про те, що США не вважають неможливим такий сценарій розвитку подій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ще й тему "виборів" приплели: У Мюнхені вкотре сплюндрували могилу Степана Бандери (фото)

вівторок, 21 травень 2024, 23:15

Кам’яний надгробок на могилі лідера Організації українських націоналістів (ОУН-б) Степана Бандери у німецькому Мюнхені знову спаплюжили невідомі вандали. Про це повідомив відомий історик та журналіст Вахтанг Кіпіані, який від початку повномасштабного в...

У Росії затонули два теплоходи (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:04

У російській Якутії на річці Лена затонули два теплоходи. Судна не впорались із льодоходом. Про це повідомляє тelegram-канал 112, передають Патріоти України. «Судна «Софрон Данилов» і «Капітан Бурковський», перебували на зимовому відстої в районі селищ...