Розкрито ім'я "великого стратега": WSJ дізналася, хто переконував Путіна у слабкості України та Заходу

Одним з найвпливовіших прихильників рішення президента РФ Володимира Путіна напасти на Україну став російський мільярдер Юрій Ковальчук. Саме він розвивав думку про те, що така війна може показати Заходу силу Росії. Про це йдеться в матеріалі газети Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Він часто зустрічався з Путіним перед початком війни, а також розмовляв по телефону або відеозв'язку. Заявляючи про це, газета посилається на друга сім'ї Ковальчука, а також екс-співробітника російської розвідки.

Ковальчук, санкції проти якого ввели ще в 2014 році, не тільки бізнесмен, а й один з найбільших медіамагнатів. У його володінні телеканали, газети, соцмережі, які гнуть прокремлівську пропаганду. У міру того, як війна РФ в Україні стикається з провалами, його медіа стають все більш цінними в арсеналі Кремля, вважає видання.

Телеканали 71-річного Ковальчука спокійно висвітлювали часткову мобілізацію, а також розповідали про українську "брудну бомбу" і передбачали розвал США, йдеться в публікації. За допомогою Ковальчука Путін також зміцнює контроль над інтернетом.

Ковальчука, зробили висновок автори, більше мотивує саме патріотична ідеологія, а не атрибути багатства, про це говорять люди, знайомі з ним. Саме він має великий вплив на політику і співробітників Кремля, а ще допомагає володіти акціями сім'ї і друзям Путіна.

Коли в березні 2020 року почалася пандемія коронавірусу, Ковальчук був готовий сидіти на карантині, тільки щоб зустрічатися з Путіним. За словами двох співрозмовників газети, Путін і Ковальчук іноді годинами обговорювали наростаючий конфлікт із Заходом і історію Росії.

Як зазначає видання з посиланням на екс-співробітника російської розвідки, саме в ході цих бесід Ковальчук висловлював ідеї про те, що Захід слабкий і прийшов час продемонструвати військову міць Росії, вторгнувшись в Україну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...