Розмова з "Відьмою": З'явилося невідоме інтерв'ю з Яною Червоною (відео)

Яна Червона з позивним "Відьма" підписала контракт з ЗСУ у 2017 році і загинула на війні на Донбасі 2 квітня 2019 року.

У мережі з'явилося невідоме інтерв'ю відважної кулеметниці, яка загинула в результаті ворожого обстрілу позицій у Луганській області. Відео опублікував ресурс "Цензор.НЕТ", передають Патріоти України.

Яна Червона розповідає, що для неї війна почалася з Харкова, з Євромайдана і Автомайдана, в яких вона брала участь. "Я розуміла, що просто просидіти перед телевізором і дивитися на все це, було нестерпно. У мене тоді були маленькі діти, з ними сидів тато, поки мама була на Майдані", - розповідає Яна.

З самого початку бойових дій на Донбасі Яна разом з іншими волонтерами брала участь у зборі допомоги для військових на передовій. "У той час у військових на передовій не було навіть питної води... не було навіть взуття, ми купували кросівки. Це були добровольці, вони йшли в тому, в чому вийшли з дому", - говорить Яна Червона.

Рішення піти на передову Яна прийняла після того, як поїхала провідати бійців батальйону "Айдар", якому допомагала в якості волонтера близько двох з половиною років. А у вересні 2017 року підписала контракт з ЗСУ.

Спочатку Яна хотіла стати оператором БМП, але одного разу випадково на позиції дівчина побачила кулемет, і це вирішило її долю. Кулеметниця рвалася в бій і мріяла про те, щоб взяти Донецьк.

"Моя Україна почалася з Євромайдану. Мені соромно сказати, але раніше я не знала гімну. Коли починали співати на Євромайдані, я не могла співати з усіма", - розповідає Яна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...