Розмови про мир раніше, ніж наприкінці листопада, - беззмістовні, - Віктор Андрусів

"Саміт миру. Підсумки. Зрозуміло, що саміт мав завищені очікування з точки зору результатів. Я теж про це казав. Але назвати саміт провалом і невдачею...", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"У мене питання до цих критиків, у якій країні вони жили останні місяці? Тож для того, щоб оцінити саміт, треба нагадати шість місяців до травня 2024-го:

1. За останні пів року ми не отримували жодної допомоги від США і просто мізер від інших країн. І прийнята нещодавно допомога досі їде невеликими партіями.

2. Путін відверто тріумфував. Китай включився по повній. І під цей саміт теж активно працював проти нас.

3. Західна преса рясніла аналітикою нашої поразки, катастрофи й тому подібне. Нам звідусіль пророкували поразку.

4. Більшість країн почала займати нейтральну позицію й виступати за переговори. Віра в наш успіх дуже-дуже ослабла.

5. Утома від війни серед союзників серйозно замаячила, як колись давно у 2015 році.

На такому фоні вам не здається, що 78 країн, які підписали декларацію, де ще раз підкреслено повагу до територіальної цілісності й суверенітету, – це успіх? Так, саміт показав, що "союз ображених і не уважених" із країн Глобального Півдня, Китаю, Індії й Росії – досить сильний. Але саміт довів, що і наш союз із країнами Заходу й великою кількістю інших – теж не слабкий. Наші союзники не бачать підстав і причин включати задню і зберігають віру в наші шанси відбити путінську агресію.

Саміт не дав нам того, що і не мав дати. Але дав те, що дуже було потрібно на цьому етапі. Усі інші розмови про мир раніше ніж наприкінці листопада – грудня вважаю беззмістовними".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник продовжує "стискати" район оборони ЗСУ у місті Вугледар одночасно із заходу та сходу... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:26

короткі інформаційні повідомлення з різних напрямків... 1. Очевидно, військово-політичне керівництво республіки Білорусь (РБ), в особі лукашенкИ, продовжує зображати "сильно наляканого" маленького диктатора... . 15-а зенітна ракетна бригада (зрбр) впс...

Огляд карти бойових дій за 27 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:09

Сьогодні 27 вересня. Триває 947-ма доба оборони України проти російської навали. Яка ситуація у Вугледарі, де українські війська продовжують тримати свої позиції? Які виклики та загрози стоять перед нашими захисниками в цьому стратегічно важливому міст...