Розмови російських генералів про застосування ядерної зброї в Україні могли бути вирвані з контексту, - CNN

Інформація про те, що російські військові чиновники обговорювали, як і за яких умов країна-агресор застосує тактичну ядерну зброю в Україні, — не точні розвіддані, а скоріше аналіз, і розмови можуть бути вирваними з контексту. Про це повідомляє CNN у середу, 2 листопада, із посиланням на кілька обізнаних джерел, передають Патріоти України.

За словами співрозмовників CNN, які ознайомилися з оцінкою, підготовленою Національною радою з розвідки, це не документ із високим ступенем достовірності, а радше аналітика. Через це деякі офіційні особи вважають, що розмови, які згадувались у документі, могли бути вирвані з контексту та не обов’язково вказують на плани Росії застосувати ядерну зброю.

За даними США, немає жодних ознак того, що російський диктатор Володимир Путін вирішив застосувати ядерну зброю, і вважається, що він не брав участі в обговореннях, про які йшлося в доповіді, пише CNN.

При цьому інші американські офіційні особи, які ознайомилися з документом, стурбовані, тому що він «дає рідкісну можливість» дізнатися про зміст розмов російських генералів і показує, наскільки вони незадоволені російськими втратами під час повномасштабної війни.

Як зазначає CNN, деякі чиновники побоюються, що «розчарування може перерости у відчай». Також у них виникають запитання, чи означають російські спроби анексії чотирьох областей України, що країна-агресор «готова вжити крайніх заходів для захисту цієї території».

Газета The New York Times 2 листопада повідомила з посиланням на джерела, що високопосадовці збройних сил РФ нещодавно обговорювали, коли і як Москва може застосувати тактичну ядерну зброю проти України. Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков назвав матеріал «накачуванням теми ядерної зброї».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...