Розробник бойових літаків Су ковтає дим та полум'я: У ніч на 14 червня у Москві спалахнуло конструкторське бюро ДКБ "Сухого", - росЗМІ (відео)

Москвичі помітили пожежі на території ДКБ Сухого

Російські пожежники заявили, що в Москві начебто горить закинута будівля на території конструкторського бюро, яке створює надсучасні літаки для ЗС РФ. Щоб загасити цю споруду, вислали 17 машин.

Пізно увечері у Москві спалахнуло на території дослідно-конструкторського бюро (ДКБ) "Сухого", яке займається розробкою авіатехніки для війни в Україні. Будівля посеред міста горить, але пожежні машини до неї дістались не відразу. Про деталі інциденту у російській столиці розповіли у Telegram-каналі Msk1.

Повідомлення про надзвичайну подію на північно-західній околиці Москви з'явилось о 22:43 13 червня. Місцевий житель зафіксував на відео масштабну пожежу між житловими будинками. Помітно відкриті язики полум'я, хмару диму, чути тріск. При цьому поруч не помітно жодної пожежної машини та пожежників, які гасять займання. Також зауважують, що дим несе на будівлю Боткінської лікарні, а москвичі з навколишніх будинків відчувають запах горілого.

Пізніше з'явилось пояснення МНС Москви. Рятувальники пояснили, що на місце подій прибули наряди пожежників. Площа займання — 400 кв. м. Представники відомства запевнили, що горить старий будинок, який просто стояв на території ДБК "Сухого" і не використовувався. Щоб загасити пожежу у "закинутій будівлі", приїхало 17 машин та 50 працівників.

ДКБ "Сухого" — установа, яку заснували за часів СРСР у 1940 році. Інженери цього конструкторського бюро створили штурмовик Су-25, Су-24, Су-34 (фронтова авіація), винищувачі Су-27, Су-30 та Су-35. Зокрема літаки Су-24, Су-30, Су-34 мають можливість нести керовані авіабомби, якими РФ "поливає" прикордонні частини Сумської, Харківської, Херсонської областей, а також лінію зіткнення.

Місцерозташування ДКБ — вул. Полікарпова, буд. 23А у північно-західній частині Москви. Відстань до Кремля та Червоної площі — близько 5 км.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Генерала Содоля навмисно злили! Безугла здала військову таємницю. Атакують Сирського / Снєгирьов

п’ятниця, 28 червень 2024, 0:35

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова. Напередодні начальник штабу бригади Нацгвардії "Азов" Богдан Кротевич звернувс...