Розвідку боєм ворог прийняв за... контрнаступ: Військовий експерт пояснив, як ЗСУ обдурили окупантів

Активні бойові дії, які ведуть ЗСУ насамперед у Запорізькій області, не можна називати повноцінним наступом. Таку думку висловив військовий оглядач Олександр Коваленко в коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

За його словами в районі Оріхів-П'ятихатки і трохи на схід від Вугледара відбувається глибинна розвідка боєм. “Це дії, спрямовані на те, щоб розкрити позиції ворога, які були до того замасковані. Це стосується ворожої артилерії, якої дуже багато в замаскованому форматі. Це стосується складів з боєприпасами, з паливно-мастильними матеріалами, розміщення командних пунктів та пунктів управління”, - пояснив Коваленко.

Своїми діями ЗСУ, на думку військового оглядача, ввели в оману російське командування, яке сприйняло їх сприйняло як просування Сил оборони України в напрямку з Оріхова на Токмак і Мелітополь або в напрямку через Волноваху на Маріуполь.

“Вони розглядали цей варіант як наш великий контрнаступ і тому активізували всі свої сили, які в них були в замаскованому форматі для того, щоб протидіяти Силам оборони України. Ми цим скористалися, щоб отримати інформацію про їхні замасковані позиції. За рахунок цих розвідок боєм, у деяких з цих локацій вдалося зайняти позиції, розширити наш вплив і контроль вздовж лінії фронту. Тому навіть перевиконано бойову задачу цієї розвідки боєм”, - підсумував експерт.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...