Розвідки боєм перейдуть у масштабний наступ: До кінця наступного тижня ми побачимо реальний рух ЗСУ вперед на кілометри, - полковник Світан

Протяном ще кількох днів батальонно-тактичні групу промацуватимуть оборону окупантів в режимі розвідки боєм. При цьому задача прориву будь-якою ціною не стоїть. Прорив на намацаних слабких ділянках це вже наступний етап стратегічного Контрнаступу, пояснив Роман Світан в етері Еспресо.

"З першої декади травня по першу декаду червня - місяць підготовки, а останній тиждень – виконання формуючих операцій, тобто розвідка боєм, але вже більшими силами на рівні батальонно-тактичних груп. Ці операції проводяться по всій лінії фронту від Оріхового і до Куп'янська. Росіяни відмінусували Херсонський напрямок, підірвавши Каховську ГЕС, тому зараз є близько 700 км фронту, де і можна працювати поки не зійде вода і не підсохне русло Дніпра у районі Херсона чи Каховки. Оці 700 км будуть опрацьовуватися нашими військами", - зауважив полковник запасу ЗСУ.

Роман Світан зазначив, що зараз по всій лінії фронту проводяться достатньо серйозні операції: Оріхове, Гуляйполе, Велика Новосілка, Вугледар, Авдіївка, Бахмут, далі до Сватового, також Куп'янськ рухається.

"Бачимо в Авдіївці та Бахмуті - гарна динаміка. Зараз почав рух і Запорізький фронт. Але це все поки формуючі операції перед проривами, тобто ще не заводилися стратегічні резерви у бій, вони ще далеко перебувають від лінії фронту. Формуючі операції проводяться десь протягом півтора – два тижні. Зараз вже минув тиждень, тому, на мою думку, ще пів тижня – тиждень триватимуть такі операції вздовж всієї лінії фронту. Буде зібрана вся інформація, потім приймуть рішення щодо завдання ударів на проривних напрямках. Прориви можуть бути не тільки першої чи другої лінії оборони, а якщо вийде, то й ще третьої, далі вихід на оперативний простір. До цього часу відбудеться введення стратегічного резерву. І саме це буде кульмінацією початку наступу. Далі ситуація розвиватиметься за планом, який буде обраний та затверджений Главкомом. Думаю, що до кінця наступного тижня ми побачимо реальні дії та рухи не на сотні метрів, як зараз, а на кілометри, тобто як мінімум до другої лінії оборони противника", - сказав Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...