Розвінчано новий ковідний міф: Вчені вважають неперевіреним, що третина українців має імунітет до COVID-19

Наявність антитіл до коронавірусу не означає наявності імунітету.

Інформація про те, що нібито кожен третій українець має імунітет до коронавірусу, потребує наукової перевірки. Наявність антитіл до коронавірусу не означає наявності імунітету, інформують Патріоти України.

Таку думку в бліцінтерв'ю OBOZREVATEL висловив лікар-епідеміолог, засновник NEGIC, голова ГО "Інфекційний контроль в Україні" Андрій Александрін. "Я ще не ознайомився з цим дослідженням, але думаю, що воно не є репрезентативним. Такі дослідження мають бути опубліковані та піддані оцінці фахівців", – сказав він у контексті тематичного дослідження МОЗ.

Відповідаючи на запитання про те, як можна пояснити величезну різницю в офіційній статистиці захворюваності на коронавірус, згідно з якою на нього перехворіло близько 2,2 млн громадян, і цими даними, медик зауважив: "Це означає, що в Україні відсутня система епіднагляду, на якій можна ґрунтуватися під час ухвалення управлінських рішень".

Александрін також назвав ще одну причину не довіряти дослідженням. "Наявність титру антитіл не свідчить про те, що в людини є імунітет. А як я розумію, в цьому дослідженні визначався саме титр антитіл".

"Але навіть якщо ми уявимо, що в 33% населення є імунітет, цього недостатньо для того, щоб був створений колективний імунітет. Ризики все ще величезні", – підсумував він.

Нагадаємо, МОЗ спільно зі Світовим банком та Українським інститутом соціологічних досліджень імені О. Яременка заміряв рівень антитіл до коронавірусу в українців. За результатами дослідження 6 тисяч осіб, антитіла виявлені у 33%.

Важливо:

контент, розміщений на відповідній сторінці OBOZREVATEL, є результатом творчих досліджень автора: він може не мати медичної освіти або наукового ступеня. Текст не перевіряється фахівцем у галузі медицини на предмет точності, збалансованості, об'єктивності. Деякі публікації містять подробиці лікування або застосування лікарських препаратів. Ця інформація не є керівництвом до дії й повинна бути використана тільки після обговорення з вашим лікарем. OBOZREVATEL не закликає застосовувати або поширювати будь-які лікарські препарати, способи лікування й види медичних послуг.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...