РПЦ знову готує таємну передачу Угорщині українських полонених, - джерела в спецслужбах

Угорщина у серпні 2023 року може забрати з Росії нову групу українських військовополонених. Будапешт готує цю угоду порушуючи Женевські конвенції та міжнародне гуманітарне право, без погодження з Києвом, повідомляють Патріоти України.

Про плани Угорщини розповіли джерела в українських спецслужбах. Відомо, що, як і минулого разу, незаконна передача військовополонених може відбутися за "посередництва" Російської православної церкви.

Один зі співрозмовників журналістів заявив, що орієнтовно 8-11 серпня до Російської Федерації можуть приїхати представники угорського уряду. "Мета візиту – це, зокрема, обговорення чергового раунду передачі українських військовополонених, які мають "угорське походження". Як і минулого разу, все відбувається без участі й погодження з Україною, без правових підстав, що є грубим порушенням Женевських конвенцій і міжнародного гуманітарного права", – заявило джерело.

Переговорником із російського боку буде член синоду РПЦ, митрополит Волоколамський Антоній (Антон Юрійович Севрюк). Він у червні 2022 року отримав крісло голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату.

Добором військовослужбовців-закарпатців, які потрапили в полон, займаються спецслужби РФ. Вони до приїзду угорської делегації планують сформувати групу із 10-15 українських захисників, додало джерело.

За даними анонімного представника українських спецслужб, Будапешт вимагає, щоб ці військові були представниками угорської національної меншини в Україні та знали угорську мову. Інших військових країна-сусідка України не прийматиме. За словами співрозмовника, ці умови "беззаперечні".

Джерело: РБК-Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...