Ринок авто: Україна стала лідером за темпами відновлення в Європі

Ще місяць тому, в розпал карантину, Україна посідала 20-ту сходинку в рейтингу.

У травні 2020 року на українському авторинку було реалізовано 5,855 тис. нових легкових автомобілів, що в 1,6 рази більше, ніж квітневі показники: динаміка продажів порівняно з минулим роком становить -12,3%, тоді як у квітні цей показник був -47,7%, передають Патріоти України з посиланням на АutoСonsulting.

Експерти заговорили про перші симптоми відновлення. Якщо порівняти з травневими продажами на інших європейських ринках, позитивний момент, що український авторинок піднявся на 18-ту сходинку в рейтингу європейських країн. Наголошується, що це рекордний показник за останні кілька років.

Ще місяць тому, в розпал карантину, Україна посідала 20-ту сходинку в рейтингу. Тоді Україну обігнали білоруси, але через катастрофічний спад в Європі, український авторинок впритул підійшов до показників Іспанії, Італії, Британії, де спад продажів перевищував 96-97%.
Відзначають, що попередні роки український авторинок посідав 23-тє місце (у 2016-2019 роках), 25-те – в 2015 р., 19-те – в 2014 р. До цього, в 2011-2013 рр. Україна була на 13-му місці в Європі. У травні 2020 р. Україна – 18-та. При цьому піднялася відразу на шість позицій порівняно з результатом річної давнини (травень 2019).

Це максимальний стрибок серед всіх європейських країн. Крім того, український авторинок продемонстрував мінімальний спад продажів за підсумками місяця: -12%. В той час, коли ринки більшості європейських країн зменшилися вдвічі. Ближче всіх за динамікою Кіпр (-29%), Бельгія (-32%), Австрія (-34%) і Норвегія (-39%). Загалом же продажі на європейському авторинку знизилися на -56,2%, втративши в обсягах за п’ять місяців майже 1 млн авто.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...