Санкції проти Тупицького та Портнова: "Зеленському показують, що бомби падають дуже близько до його оточення", - екснардеп Денисенко про санкції США

Про те, яким саме сигналом для Банкової є санкції США проти відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького та колишнього українського топ-чиновника Андрія Портнова, пише на своїй сторінці у Facebook народний депутат України VIII скликання журналіст Вадим Денисенко, зазначають Патріоти України.

«Санкції США. Навіщо Захід хоче розблокувати Конституційний суд?

1. Попри всі голосні спічі представників антикорупціонерів, ніхто з них не вгадав, а хто ж попаде під санкції. Простіше кажучи, надування щік є надуванням щік. Антикорупціонери справді готують десятки, а то й сотні подань на тих чи інших політиків та бізнесменів. Але їхній голос навіть не дорадчий. Вони є формальними «передастами». Також варто окремо звернути увагу на те, як змінилася їхня риторика щодо Ахметова. Багато хто почав говорити, що вони «лягли» під Банкову. Так от — це також міф. Вони завжди грали і грають в іншу гру, і попутниками Банкової чи якогось іншого центру впливу вони стають не тоді, коли це потрібно тим чи іншим українським політикам. Через них просто транслюють певні сигнали.

2. Санкції проти Тупицького пов"язані з віддаленою перспективою, а не з його вчорашніми чи позавчорашніми діями. Це сигнал суддям: негайно розблокуйте Конституційний суд, інакше згадають про вас. Навіщо це Заходу? Імплементація Мінська можлива без змін до Конституції (потрібне добро від КС), але з точки зору закону, буде мати «душок» нелегітимності. Власне, зараз не йде мова про зміни головного закону, це робиться про всяк випадок. А випадок може не трапитися ніколи, а може статися так, що вже в лютому-березні потрібно буде прискорювати процеси.

3. Санкції проти Портнова — це сигнал в цілому суддівському корпусу з однієї сторони і Офісу президента з іншої. Зеленському показують, що бомби падають дуже близько до його оточення. Правда, знаючи характер Портнова, я не здивуюся, що завдяки цим санкціям він несподівано може перейти з першої у вищу політичну лігу. На проросійському фланзі зараз є певна криза лідерства. Але це поки просто думки вголос і далека футурологія.

4. Заява Білого дому після розмови з Зеленським про те, що жодного рішення про Україну без України не ухвалюється, — це просто заява. На жаль, поки поза нами готуються певні плани по імплементації Мінська, а ми є пасивними спостерігачами цього процесу. Зверніть увагу, що попри високий градус останніх днів ніхто із влади не заявив про наші червоні лінії. Ми просто мовчимо", — написав Вадим Денисенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...