Санкції Великої Британії проти Росії є "неефективними та політизованими", - західні експерти

Британський режим санкцій проти Росії є неефективним та став "дуже політизованим". Про це заявив фахівець з міжнародних санкцій Дін Армстронг. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України.

За його словами, "широкі" санкції, які були запроваджені після вторгнення РФ в Україну у 2022 році, створили "небезпечний прецедент", який було використано проти Ізраїлю.

Армстронгу вдалося провести юридичну експертизу режиму санкцій разом з Міжнародним юридичним форумом (ILF), а саме з ізраїльською коаліцією юристів, які "віддані боротьбі з тероризмом і просуванню верховенства права".

Виконавчий директор ILF Арсен Островський заявив, що вирішив залучити Армстронга після того, як лорд Кемерон вирішив ввести санкції проти громадян Ізраїлю, яких він назвав "екстремістськими поселенцями".

Водночас провідний юрист з'ясував, що санкції були застосовані без належної правової процедури та не обмежують цільову аудиторію. За його словами, вони мають "жахливий вплив" на "невинних" британських громадян та їхні сім'ї.

"Закон про санкції та боротьбу з відмиванням грошей 2018 року (SAMLA) є основою санкційного режиму Великої Британії. Коли особа потрапляє під санкції, обмежуються ключові свободи, такі як можливість отримувати гроші, подорожувати, володіти майном або активами", - йдеться у матеріалі.

Своєю чергою Армстронг каже, що санкції Великої Британії є "значною мірою довільними". "Необхідний рівень доказів набагато нижчий за кримінальний стандарт, що викликає занепокоєння, враховуючи ефект накладених кримінальних санкцій. Таким чином, британські санкції фактично діють як форма квазікримінальної відповідальності без дотримання належної правової процедури", - підкреслив експерт.

Армстронг наголосив, що самі по собі санкції є неефективними у досягненні своїх зовнішньополітичних цілей. У випадку з санкціями проти РФ після її вторгнення в Україну, вони мали "непередбачуваний ефект", який полягав у збільшенні торгівлі Росії з Китаєм, Індією та іншими країнами.

"Велика Британія розробляє заходи, щоб зашкодити Росії, але остання врешті-решт пристосовується, змушуючи Велику Британію переглянути свої заходи. Єдині, хто зазнає обмежень і примусу, - це невинні люди цільової держави", - підкреслив він.

Водночас у Міністерстві закордонних справ процитували очільника відомства, який заявив, що санкції для Британії та її партнерів є "життєво важливим інструментом для відстоювання наших інтересів і захисту наших цінностей".

"Вони посилають сигнал. Але вони також мають відчутний вплив. Спрямовані проти конкретних осіб або ресурсів, вони накладають витрати на тих, проти кого ми націлені, тим самим змінюючи їхні розрахунки". У поєднанні з майстерною дипломатією вони можуть стримувати супротивника або утримувати його від нерозумних дій", - запевнив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 червня. Кому цього дня прийнято особливо молитися за дітей

середа, 26 червень 2024, 7:05

26 червня за новим календарним стилем (9 липня - за старим) - день пам'яті преподобного Іоана, єпископа Готського, і чудотворної Тихвінської ікони Божої Матері . 26 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучениці Акіліни Старшої. . Іоан жи...

І

середа, 26 червень 2024, 6:37

Самовбивче відрядження: РФ доведеться запрошувати нових інструкторів з Ірану внаслідок знищення бази підготовки операторів "Шахедів" в Єйську - експерт (відео). Внаслідок удару по навчальному центру в Краснодарському краї Росія втратила не лише самі БП...