"Сатанізм і джихад": Навіщо Кремль приплів релігію до війни в Україні

Російська влада використовує воєнний стан, який оголосив президент РФ Володимир Путін, щоб полегшити мобілізацію. Війну в Україні намагаються узгодити з релігійними концепціями. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, передають Патріоти України.

Відзначається, що президент Російської Федерації Володимир Путін 25 жовтня провів засідання Координаційної ради, в ході якого мер Москви Сергій Собянін заявив, що потрібно ввести додаткові заходи безпеки в прикордонних областях. При цьому російський президент заявив, що Уряд РФ повинен працювати у високому темпі.

Експерти вважають, що це вказує на намір Кремля використовувати оголошення воєнного стану для полегшення мобілізації. Також аналітики вказали на те, що російські чиновники все частіше намагаються узгодити війну Росії проти України з різними релігійними концепціями. Імовірно, таким чином намагаються задовольнити релігійні меншини у складі армії РФ.

Так, помічник секретаря Радбезу РФ Олексій Павлов 25 жовтня заявив, що необхідна "повна десатанізація" України. За його словами, суспільство в Україні визначається "фанатиками", які мають намір відмовитися від цінностей РПЦ, ісламу та іудаїзму.

У свою чергу ватажок Чечні Рамзан Кадиров заявив, що війна проти України – джихад проти українського "сатанізму". Аналітики зазначають, що подібні заяви лише спроби відвернути інакомислення в релігійних меншини, які сформувалися в лавах російської армії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...