СБУ підрубає економічні ноги військового колоса Росії і обрубає частину збройних рук. На частку ЗСУ лишається робота з усім гігантським "тулубом", - Голобуцький

"Хороша ніч: палали два НПЗ і військовий аеродром ворога. СБУ добре попрацювала. Накрили (разом з ЗСУ) військовий аеродром «Кущевск», а також Ільський та Слов’янський НПЗ на Краснодарщині. На аеродромі, який дуже естетично палав після влучання, були десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Власне, аеродроми ворога на сьогодні для України – чи не найбільш пріоритетна ціль, бо ворог змінив тактику і чимдалі більше застосовує авіабомби, керовані і некеровані. Відповідно, нам важливо ліквідувати літаки як спосіб ці бомби на нас скинути – на прифронтові міста і на лінію фронту. Теоретично, сюди ж мають додатись виробництва: бомб, вибухівки, металу для бомб... Але в цих цехах поки просто більш і менш масштабні пожежі. Однак, гадаю, СБУ і туди дотягнеться з масштабнішими презентами.
І, звісно, СБУ продовжить руйнування фундаменту країни-бензоколонки: цим разом підірвали 14-й і 15-й за ліком НПЗ. Зруйновано (в Росії пишуть, звісно, про «всі знищені українські дрони» і одразу про «13 вибухів біля одного з НПЗ» - мабуть, привиди знищених дронів помстились) ректифікаційні та атмосферні колони – частини з найбільшим відсотком імпортованих із Заходу деталей, які тепер дуже складно і дорого відновити. Попередні 13 поцілених НПЗ все ще на різних стадіях ремонту. Тобто, СБУ обраховує атаки для завдання найбільш тривалої шкоди.
Це вже здорожчало бензин в Росії (а отже, і всі товари, бо і у вартість продуктів включено ціну бензину на доставку). Це ускладнило забезпечення пальним окупаційної армії. І це скоротило потік нафтодоларів до російського військового бюджету.
Звісно, втрати компенсують з інших статей видатків. Але послідовні удари СБУ по нафтовій галузі з кожним разом і це ускладнюватимуть. Бо 10,8 трильйона рублєй (воєнний бюджет РФ на цей рік) – реально крупна сума, на забезпечення котрої і йде дохід країни-бензоколонки (бо експорт того ж алюмінію Росії теж вже обмежено, якщо не обрізано).
Фактично, СБУ одночасно підрубає економічні ноги військового колоса Росії і обрубає частину збройних рук, якими завдається безпосередніх ударів по Україні. На частку ЗСУ лишається робота з усім гігантським «тулубом».
Я вже не раз писав: це безпрецедентний в світовій історії воєн досвід – коли внутрішня спецслужба, фактично, за рік включилась у масштабну за мірками континенту війну і взяла на себе функції повноцінної армії як підрозділу збройних сил, при тому не однієї армії (бо ще є морські операції СБУ)".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Звідти запускають БПЛА по містах України: В окупованому Криму загорівся військовий полігон (фото)

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:41

У тимчасово окупованому Криму спалахнула пожежа на мисі Чауда, де розташований військовий полігон російської армії. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер", передають Патріоти України. Як зазначає моніторингова група, факт пожежі на військов...

Ціль успішно знищив, але...: F-16 в Україні міг розбитися через російську ракету, - ЗМІ

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:15

Втрата літака F-16 під час масованої атаки могла статися через хмару уламків збитої російської ракети. Інші літаки також могли бути виведені з ладу з цієї ж причини. Про це йдеться у матеріалі Breaking Defense, що посилається на українські джерела, пер...