СБУ затримала топ-менеджера Енергоатома на хабарі у 100 тисяч гривень - ЗМІ

Директора з контрольно-ревізійної роботи Енергоатому Олександра Скопича затримала Служба безпеки України за отримання хабара у розмірі 100 тисяч гривень. Про це повідомив редактор проєкту Наші гроші Юрій Ніколов із посиланням на джерело в СБУ, передають Патріоти України.

«За даними мого джерела, СБУ прийняло його прямо біля офісу компанії на Гоголівській на хабарі 100 тисяч гривень, який він вимагав за мутьож з поставками палива», — написав Ніколов, опублікувавши відповідне фото.

Журналіст також повідомив, що затриманий — директор з контрольно-ревізійної роботи Енергоатому Олександр Скопич. Ніколов опублікував фото минулорічної давності із засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, «яка розбиралась в корупційних закупівлях атомників». На цьому засіданні, за словами Ніколова, він був присутній особисто, оскільки розглядалося багато матеріалів Наших грошей.

Журналіст наголосив, що під час засідання Скопич «абсолютно цинічно ліпив горбатого про відсутність корупції в їхніх закупівлях». Також Ніколов нагадав, що у 2016−2019 роках Скопич був одним із членів Національного агентства із запобігання корупції і та «організував протокол про визнання корупціонером голови НАБУ Артема Ситника».

Журналіст зазначив, що, оскільки сума хабаря, на якому затримали Скопича, складає лише 100 тисяч гривень, справу не стали передавати Національному антикорупційному бюро. «Відтак залишається дуже відкритим питання: чи підуть тепер слідчі СБУ до Петра Котіна, який є безспосереднім начальником Скопича? Бо сказати, що в Енергоатомі нема корупції, тепер взагалі неможливо. Причому зафіксовано то не проклятими американськими шпіонами з НАБУ, а правовірною Службою Божою України», — додав Ніколов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ця модель може повністю зануритись під воду: Українські військові показали, як "купають" німецький танк Leopard (відео)

субота, 28 вересень 2024, 20:33

Бійці 33 механізованої бригади плавають на танку Leopard. Танкісти тренуються долати водні перешкоди, щоб бути готовими перепливати річки чи озера. Про це йдеться в сюжеті Армія TV, передають Патріоти України. Під час навчань екіпаж танку провів неповн...

Прямо під час марафону "Мости Владивостока": У Росії помер головний штурман Тихоокеанського флоту (відео)

субота, 28 вересень 2024, 20:21

Головний штурман Тихоокеанського флоту помер під час марафону «Мости Владивостока». Капітану 1-го рангу Євгенові Витютнєву стало зле 28 вересня під час забігу, він зійшов з дистанції. Йому терміново знадобилася допомога медиків. Однак реанімувати війсь...