Сенсаційна теорія: Маски непомітно сприяють імунітету

В очікуванні вакцини від коронавірусу два дослідники з США представили нову дивовижну теорію.

"Весь світ, і це не перебільшення, чекає, коли буде знайдена вакцина від коронавірусу. Два дослідники з США представили нову дивовижну теорію про те, як імунітет до Sars-CoV-2 може виникнути у великої кількості людей завдяки звичайним маскам , які давно стали обов'язковими в супермаркетах і автобусах ", - пише німецький журнал Der Spiegel, повідомляють Патріоти України.

"Спочатку цей взаємозв'язок здається абсурдною, однак у науковців є переконливе пояснення: якщо на зараженій людині тканинна маска, вона може утримати деяку кількість вірусу, яка виділяється з рота і носа. Невелика їх частина разом з повітрям, що видихається потрапить в зовнішнє середовище. у кращому випадку кількість збудників буде настільки незначним, що людина, наприклад, що знаходиться на сусідньому сидінні автобуса і також захищена маскою, не заразиться ".
"Однак може статися і інший, в кінцевому підсумку позитивний сценарій, пишуть дослідники в статті в журналі New England Journal of Medicine. Згідно з їхньою теорією, інші люди можуть заразитися, але їх імунна система зможе побороти незначну кількість збудників, так що і не помітять зараження. Проте, сподіваються дослідники, реакції імунної системи може виявитися досить для того, щоб сформувався імунітет до вірусу, який захистить від подальших заражень", - пояснює видання.
"Якщо ця гіпотеза підтвердиться, звичайні маски зможуть все більше сповільнювати поширення вірусу до тих пір, поки не з'явиться вакцина, пишуть Моніка Ганді і Джордж Рутерфорд з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско".
"По суті, стаття дуже цікава і переконлива в багатьох пунктах. Але у мене вона викликає деякі сумніви, тому що вона ґрунтується на двох припущеннях щодо Sars-CoV-2, які поки не доведені наукою, - сказала в розмові з виданням Science Media Center Мелані Брінкманн з Центру ім. Гельмгольца з дослідження інфекційних захворювань (HZI). По-перше, що менша доза вірусу викликає менш виражені симптоми захворювання, і, по-друге, що слабосимптомне або безсимптомне зараження дають довгострокову імунний захист".
"У рамках дослідження на хом'яках дослідники спостерігали, що у тварин, в залежності від кількості вірусу, який вони отримали, перебіг захворювання проходив по-різному." З досліджень на тваринах нам відомо про ефект "доза-вплив", - говорить Брінкманн. - І ми бачимо позитивний ефект від масок, які дійсно "стримують" вірус, тобто скорочують кількість вірусів, які "літають навколо" і можуть потрапити в організм ". Тому припущення, що маски сприяють слабшому перебігу хвороби, правдоподібне, але його дуже складно довести експериментально на людя ", - передає видання.

"Другою проблемою цієї теорії є питання імунітету. Існують багатообіцяючі свідоцтва того, що після зараження Sars-CoV-2 у більшості людей, принаймні на певний час, виробляється імунітет. Цей захист може сформуватися і у людей, що мають слабкі симптоми або зовсім не мають їх. "Ми спостерігаємо імунну відповідь у людей з легким перебігом хвороби, але велике питання полягає в тому, наскільки вона буде тривалою, тобто як довго вони будуть захищені", - говорить Брінкманн. Для того, щоб отримати переконливі дані про це, будуть потрібні місяці", - пише Der Spiegel.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...