Серйозні проблеми Фірташа: Особа, котра спокійно заробляла при чотирьох президентах поспіль, раптом втратила недоторканний статус

"На облгазах – нова хвиля обшуків. СБУ оприлюднює черговий компромат у записах. Фірташ отримав підозру від СБУ – за розкрадання на газових схемах 2015-22 рр. понад 18 мільярдів гривень. Особа, котра спокійно заробляла при чотирьох президентах поспіль, раптом втратила свій недоторканний статус. Це, мабуть, можна вважати історичною подією", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"При тому підозри виписувались гуртом: і Фірташу, і його топ-менеджерам. Ймовірно, до теплої компанії приєднаються і судді – бо СБУ оприлюднила записи розмов Фірташа і його менеджерів, де згадується підкуп суддів заради потрібних рішень щодо власності.
Фірташ, ясно, за кордоном. Але його (поки) майно – тут. І на це майно закономірно чекає арешт – і в межах судових справ, і як засіб гарантування держбезпеки під час війни, бо йдеться про стратегічні галузі. Очевидно, мова про дуже великі суми і довгий перелік майна. Котре врешті буде застосовано в інтересах держави. Як каже Малюк, «Олігархи починають любити Україну, а СБУ їм у цьому допомагає».

Там схеми на сотні мільярдів доларів обороту. Захмарно нахабне обкрадання держави – до 70% сум у сфері купівлі і постачання газу (фактично, грабувались споживачі газу, що оплачували невиправдані рахунки). Добре, що схеми перекриваються. Але прикро водночас, що аж тепер: я вже казав, якби в нас трощили корупцію хоча би років 10-15, і війни сьогодні не було би. Бо ми були би геть іншою державою, зі значно потужнішою економікою, значно повніше забезпеченою армією, з на порядки меншою кількістю ворожих агентів в оборонних, безпекових, силових, взагалі всіх державних структурах. Бо весь негатив ґрунтувався на масивному фундаменті тотальної корупції".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...