Сезон молодої картоплі у розпалі: Як смачно приготувати бульби

В Україні вже в самому розпалі сезон молодої картоплі, яка є дуже смачним і ситним продуктом, з якого можна приготувати різні страви, як на обід, так і на вечерю. Найголовніше – правильно вибрати потрібний сорт картоплі та правильно приготувати, запевняють Патріоти України.

2 смачних рецепти запеченої молодої картоплі з часником у духовці та швидкий рецепт у мультиварці.

1. Смажена молода картопля з часником у мультиварці

Молода картопля з часником


Інгредієнти:
  • дрібна молода картопля – 800 г
  • часник – 2-3 зуб.
  • вершкове масло – 20 г
  • олія – 4 ст. л.
  • кріп, петрушка – по 30 г
  • сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
  1. Картоплю добре помийте, але не ріжте.
  2. Подрібніть часник і зелень.
  3. Увімкніть мультиварку на режим "випічка", налийте олію і додайте картоплю, ретельно перемішайте і закрийте кришку, готуйте страву 20 хвилин.
  4. Обов'язково періодично помішуйте, щоб картопля рівномірно присмажилася.
  5. Через 18 хвилин додайте подрібнений часник, зелень, сіль і перець, вершкове масло, все ретельно перемішайте і вимкніть мультиварку. Дайте картоплі настоятися ще хвилини 2-3.

Подавати страву краще зі свіжими овочами.

2. Молода картопля, запечена в духовці з часником

Смачна молода картопля з розмарином і часником


Інгредієнти:
  • картопля – 1 кг
  • олія – 3 ст. л.
  • часник – 1-2 зуб.
  • кріп – 1 пучок
  • розмарин – 1 гілочка
  • лавровий лист – 3 шт.
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
  1. Добре помийте картоплю, залийте водою на 15 хвилин, щоб весь бруд зійшов.
  2. Опісля – викладіть на паперовий рушник, щоб вона добре просохла.
  3. Зробіть масляну заправку: змішайте в глибокій мисці олію, подрібнений часник, сіль, перець, кріп, подрібнений розмарин.
  4. Картоплю викладіть у заправку, добре перемішайте і так залиште на 15 хвилин, щоб вона добре просочилася.
  5. Після закінчення часу картоплю перекладіть на деко, поставте в духовку на 35-40 хвилин при 180 С.

Перед подачею страву можна присипати зеленою цибулею, а також смачно буде зі сметаною.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Значно більше ескадрильї: Військовий експерт поділився інсайдами, коли і в якій кількості перші винищувачі F-16 передадуть Україні

субота, 27 квітень 2024, 9:40

Українські Повітряні сили невдовзі отримають багатоцільові літаки-винищувачі F-16 від західних країн-партнерів. Про це в ефірі Апостроф TV розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап. . На його думку, одразу три країни-союзники зможуть передати укр...

"Нічні відьми" ХХІ століття: Україна переробляє легкомоторні літаки на безпілотні бомбардувальники та важкі дрони-камікадзе далекої дії (фотофакти)

субота, 27 квітень 2024, 8:15

Корисне навантаження таких БПЛА в рази більше ніж у Шахеда-Герані, а радіус польоту співставний з ірано-російськими дронами. Мова йде не про одноразові дрони-камікадзе, адже конструкція літака дозволяє здійснювати неодноразове скидання бомб. Про це ж с...