Шахрайське угрупування придумало нову схему крадіжки грошей з банківських карт

За аферою стоять кібернетичні злочинці з угруповання FIN7.

Шахраї використовують файли Word для того, щоб викрасти дані банківських карт, інформують Патріоти України.

У світі діє нова шахрайська схема крадіжки даних банківських карт. За аферою стоять кібернетичні злочинці з угруповання FIN7. Вони організували нову кампанію з розповсюдження вірусів, яка базується на інтересі користувачів до нової операційної системи Windows 11.

Зловмисники розсилають заражені файли Word, запуск яких призводить до завантаження в систему шкідливого програмного забезпечення, що дозволяє викрадати дані. Ця тактика є досить успішною, про що свідчать цифри: FIN7 приписують крадіжку даних понад 15 мільйонів платіжних карт і нанесений матеріальний збиток приблизно на мільярд доларів.

У 2018 році правоохоронним органам вдалося заарештувати трьох членів угруповання, а також одного з організаторів, який був затриманий у квітні цього року. Попри це, угруповання продовжує функціонувати.

Не відкривайте файли Office, отримані з ненадійних місць, - попереджають Патріоти України.

"Згідно з нашими тестами, ця активна атака не може обійти захищений перегляд Office, тому ми пропонуємо всім переконатися, що захищений перегляд Office увімкнено", характеризують вірус антивірусні виробники, а саме McAfee, про що писалося у виданні "Daily Express".

Щоб увімкнути захищений перегляд Office у своїй програмі, запустіть Microsoft Word.

Потім перейдіть до Файл> Параметри> Центр довіри , а потім натисніть Параметри центру довіри .

Натисніть на Захищений вигляд , а потім поставте прапорець біля усіх трьох галочок, зазначених під цим параметром.

Натисніть « ОК», щоб завершити зміни - і ви повинні бути захищені від останньої атаки шкідливого програмного забезпечення.

Опублікував: evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....