Шанси ухвалення сенатського проєкту щодо України знижуються, а у проєкті Джонсона незрозуміло, як прив'яжуть кредитування до програм військової допомоги, - Роман Шрайк

"Оновлю оцінку ситуації із зависанням допомоги США Україні", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Нагадаю, що є три варіанти рішення, із яких реальні два:

  1. сенатський проєкт;
  2. проєкт спікера Джонсона, якого поки не існує.

Сенатський проєкт Джонсон відмовляється ставити на голосування, а петиція за голосування в обхід спікера, на жаль, ледве рухається. За минулий "пленарний" тиждень до неї додалося аж чотири підписи. Було 191, стало 195. І це за 218 необхідних.

Тому доводиться знижувати шанси ухвалення сенатського проєкту.

Проєкту спікера Джонсона так само не існує. Усе, що відбулося минулого тижня, – це вчорашнє схвалення Трампом допомоги Україні, якщо її нададуть у кредит.

Це не шок-сенсація, Трамп про це говорить уже два місяці. Новина в тому, що так він дав сигнал своїм прибічникам у Палаті не наполягати на відставці Джонсона, якщо той винесе "кредитний" проєкт на голосування. Тому що такі наміри були, і Джонсон їх боявся.

Водночас зрозуміло, як можна дати у кредит фінансову допомогу, а от як прив'язати кредитування до чинних програм військової допомоги – хрін зрозумієш, адже там є встановлені процедури і купа нюансів. Я вже мовчу, що віддати ці гроші ми не зможемо.

Тому якщо у проєкті Джонсона за умови збереження загальних обсягів пропонувати у кредит будуть лише фінансову допомогу – окей. А якщо з'явиться якась творчість із військовою допомогою, можливі трабли. Але поки не побачимо проєкту, не дізнаємося.

Отже. Я у своєму внутрішньому тоталізаторі знижую шанси сенатського проєкту і трохи підвищую шанси "джонсонівського", хоча залишається багато невизначеності".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Накрили аеродром в Криму. Влучили десятки ракет. Це операція по плану НАТО

четвер, 16 травень 2024, 0:35

Україна завдала масованого ракетного удару по Криму, де був вражений аеродром Бельбек. Повідомляється, що в результаті атаки були знищені літаки ВС РФ, а також системи ППО С-300 і С-400. Окрім цього, ударів на території РФ зазнали паливні бази та інші ...

Наслухався пропаганди про "звєрства біндєравцєв": Російський загарбник щоб не потрапити в полон скинувши чеку з гранати заклав її собі під бронежилет (відео 16+)

четвер, 16 травень 2024, 0:05

Російський окупант збирався їхати на квадроциклі, але українські воїни завадили цьому. В результаті загарбник прийняв рішення покінчити життя самогубством, сунувши гранату собі під бронежилет. Про це повідомляє телеграм-канал Оперативний ЗСУ.