"Шантаж від Ситника - "або я директор НАБУ, або ви лишаєтесь без безвізу" - абсолютно безпідставний і доволі смішний", - політтехнолог Голобуцький

Для Європи принципово не Артем Ситник в кріслі директора НАБУ, а реальні результати роботи відомства.

"Офіційно корумпованому і тепер ще й неконституційному, але досі директору НАБУ ситнику виявилось мало ускладнити наші стосунки зі США – тепер він поліз псувати стосунки з Європою", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"В понеділок в ефірі «Свободи слова» міністру закордонних справ України довелось старанно заперечувати заяви Ситника, нібито його звільнення за рішенням Конституційного суду призведуть до скасування безвізу України з Європою: «Я хочу дуже чітко заявити, що немає ніяких загроз безвізу з ЄС. Я в силу роботи багато спілкуюся з нашими партнерами, і я не чую якихось предметних претензій до того, що ми зруйнували антикорупційну інфраструктуру».

--
Власне, факти саме такі: роботою Ситника невдоволене суспільство – майже 80% негативно оцінюють роботу Артема Ситника на посаді директора НАБУ і вважають боротьбу з корупцією проваленою саме з провини НАБУ під його керівництвом. Успіхи України у сфері боротьби з корупцією вважає недостатніми Європа: тобто, для неї принципово не Ситник в кріслі директора НАБУ, а реальні результати роботи НАБУ – котрих за Ситника ще просто не було.

Тому цей шантаж від Ситника «або я директор НАБУ, а ви маєте безвіз, або мене звільняють і ви лишаєтесь без безвізу» - абсолютно безпідставний і доволі смішний насправді. Він же не Генсек КПСС, щоб його з посади винесли хіба вперед ногами. І НАБУ – не приватна фірма Ситника, тому головний там не Ситник, а все ж держава.

Здається, ми все ж перестарались з незалежністю НАБУ – воно геть усамостійнилось в якийсь феод Ситника. Тому треба не тільки викидати врешті Ситника з посади і починати розслідування, а яку ж користь, окрім шкоди, він завдав державі за всі ті гроші, що ми йому виплатили зарплатнею і преміями. Слід, мабуть, переписувати всю правову базу функціонування НАБУ – щоб уникнути подібних прецедентів в майбутньому".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...