"Ще кілька корупційних скандалів у "Слузі народу" - і Зеленський скаже, що він їх не знає", - політолог

Якщо порівнювати з футбольною прем'єр-лігою, то СН виглядає командою, яка може вийти до Ліги чемпіонів. Але зливає за гроші матчі, бо там грати не хоче.

"Партія "Слуга народу" не носій рейтингу. Якби вона називалась "Зе-партія", то була б ні гіршою, ні кращою. Це така нейтральна, аморфна структура, носій потенційних корупційних ризиків. Якщо рейтинг Зеленського просяде нижче 30%, то у СН до кінця року буде менше 15% і вона втратить лідерство", - пише політолог Микола Давидюк у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"По-друге, якщо цьогоріч рейтинг Зеленського сяде нижче 30%, це може означати, що термін до кінця він не добуде. Рейтинг 73% конкуренти не вміють розбирати, бо це віра, надія серед виборця. А 30% - розберуть.

Виходить, все що до 30% - команда розвалює сама. Через різні корупційні скандали, неналежну поведінку, стратегічні помилки. Якщо Зеленський просяде нижче 30%, політичні конкуренти можуть загнати його у глухий кут і дати уряд, на який він взагалі не впливатиме. А під носом буде шалена корупція.

Зараз "Слуга народу" – найбільш поінформована партія з точки зору, що буде за тиждень-два. Оскільки Банкова – головний законодавець політичної моди в країні. "Слуги" першими перед місцевими виборами почали вішати борди. Всі зрозуміли: ага, якщо вони заплатили за борди, значить кампанія буде.

У підготовці партії Зеленського до виборів депутати шукали відмазки, щоб не йти у мери обласних центрів. Зеленський думав, що вони готують суперпереможні кампанії. А вони готували причини, чому не можуть піти.

Якщо порівнювати з футбольною прем'єр-лігою, то СН виглядає командою, яка може вийти до Ліги чемпіонів. Але зливає за гроші матчі, бо там грати не хоче. Люди, які рік тому могли взяти всі міста-мільйонники, всі обласні центри, сьогодні змагаються за 5-6. Або не хочуть вигравати, або втратили шанс на великі зміни.

Після корупційного скандалу з нардепом Юрченком може з'явитися ще таких 3-4 і далі ситуація з рейтингом буде неконтрольована, може піти стрімко донизу. Люди будуть розчаровуватися.

"Слуги народу" давно не виходили до людей. Половина заховались за мандати, отримують свої конверти і у них все прекрасно. Їм місцеві вибори не потрібні. А громадяни, які голосують, вони ж чекають, що великий образ Зеленського зараз прийде на місця і вирішить проблему у селі, місті. А виявляється, що на місцях не видно, як виглядає ця команда. Бо там нікого на вибори не поставили. А потім буде велика хвиля розчарування. І "давайте зробимо їх" вже може не пройти.

Зараз не видно, що команда Зеленського сиплеться. Навіть Юрченка генпрокурор не здає. Карати можуть всередині команди. Наприклад, декілька голів ОДА йдуть у мери. Карають так.

У команді немає гучних відставок. Навіть можлива відставка уряду не буде означати, що команда сиплеться. Команда – це Банкова і частина фракції.

За рік "Слуга народу" виглядає як медійний бренд, але партії по факту ще немає. Думаю, вони і не хочуть. З БПП теж партію не зробили, зараз вона більше схожа на секту фантів Порошенка.

Не виключаю, що через корупційні скандали, коли СН понизиться в рейтингу, Зеленський скаже: "Я їх не знаю. Не маю відношення до парламенту, це окрема гілка влади. Партія перейменовується". Дистанціюється. Мовляв, це якісь "чорти", одні злодії, а він чесний. Щоб не мати токсичного удару по собі. Але не публічно буде домовлятися із тими, з тими.

Президенту, маючи рейтинг і прокуратуру, можна не мати партії, але мати конституційну більшість у парламенті. За великим рахунком, парламентом сьогодні управляють не партійні ресурси, а корупція. Конверт - це головна партія парламенту. Там, як би партії не називалися, все одно рулять зелені папірці

Ситуація із партіями в Україні така, що вони менш впливові, ніж телевізійні канали. Ними ніхто не хоче займатися. Якщо якась посиплеться, люди скажуть: ну і що. Голосують не за партію, а за її лідера. А діяльність партії імітується. Як із пожертвами від пенсіонерів "Батьківщині" Тимошенко".

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...