"Ще не долетів у Вільнюс, а вже отримав негативний сигнал від Вашингтону": Чалий розкритикував Зеленського через "геополітичний "Хаймарс", який не спрацював

Голова правління Українського кризового медіа-центру, дипломат Валерій Чалий вважає, що Україна має готуватися до членства в НАТО, а не емоційно тиснути на партнерів задля ухвалення відповідного рішення на саміті у Вільнюсі, передають Патріоти України.

«Нам прийдеться (хочеш — не хочеш) не психувати, вибачте, емоціями закидат всіх, а робити домашню роботи і знімати їхні будь-які побоювання, можливо, надихати їх більш сміливими політичними рішеннями. На це у нас ще буде рік. Я вважаю, що у нас це вікно можливостей не закрилося, воно є і його треба використати», — зазначив Чалий.

Він також назвав «непрофесійним підходом» поведінку президента Володимира Зеленського, який за кілька годин до саміту різко розкритикував країни НАТО, які обговорюють формулювання без України: «Дипломатична історія — боротьба за результат — це нормально, завжди так відбувається. Інша справа, це моя особиста думка, що маневр для президента завжди має залишатися. Тобто не може бути президент країни найбільш радикальним у плані спілкування з союзниками, ніж всі інші структури. Можливо, це такий стиль, що президент з літака дискутує з американцями про правильність рішення, а натомість ми отримали холодний душ з Вашингтону».

На його думку, комунікація з партнерами представників України мала б бути іншою: «Не повинен президент будь-якої держави підставлятися під ризик отримати мінусовий результат. <...> Якщо є надія, що серйозний геополітичний „Хаймарс“ спрацює, можна на це йти. Але у дуже виключних випадках. Це точно був не той випадок».

У цьому випадку комунікацію мав вести, вважає дипломат, головна людина з зовнішньої політики: «Основний радник з зовнішньої політики президента має бути, що називається, bad guy (поганим хлопцем — англ.), а президент має бути good guy (хорошим хлопцем — англ.). І це класика. Вікно можливостей для президента треба було залишати. Він ще не долетів в Вільнюс, а вже отримав негативний сигнал в літаку від Вашингтону».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...