Ще не виготовлявся серійно: У Буданова в кабінеті помітили рідкісну зброю українського виробництва (фото)

Один з Telegram-каналів поширив фото начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова з картиною, на якій зображено героя зі всесвіту DC Джокера. На світлині крім картини помітили ще одну цікаву деталь – рідкісний гранатомет РГ-1 "Поршень", повідомляють Патріоти України.

Як пише "Мілітарний", зафіксований на фотографії гранатомет був розроблений у 2007 році Південним машинобудівним заводом ім. А.М. Макарова, але досі не виготовлявся в Україні серійно та на озброєння ЗСУ не був прийнятий.

"Відомо, що кілька дослідних зразків РГ-1 проходили випробування на фронті. У 2016 році ці гранатомети були помічені в руках десантників 79-ї аеромобільної бригади під час боїв в районі Авдіївки. Вдруге вони були зафіксовані на передовій вже у 2022 році під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну", – пише видання.

"Мілітарний" зазначає, що в жовтні 2022 року "Поршень" помічали на фото бійця іноземного походження, імовірно у складі "Інтернаціонального легіону" під управлінням ГУР.

Гранатомет РГ-1 Поршень - характеристики

Ручний гранатомет РГ-1 "Поршень" має компактну конструкцію та легку вагу – близько 10 кілограмів з магазином на п’ять пострілів. Базові боєприпаси мають розмір 30-мм, дальність ведення вогню з 300-мм ствола гранатомета – близько 800-1000 метрів.

Він має ручку для перенесення та складану двоногу сошку. Є можливість додаткового встановлення оптичних та коліматорних прицілів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...