Ще шість років тому Макрон на особистій зустрічі з Дуровим переконував його перенести Telegram у Париж, - The Wall Street Journal

За шість років до арешту Павла Дурова у Франції, у 2018 році, президент країни Еммануель Макрон зустрічався з ним за ланчем і пропонував перенести штаб-квартиру Telegram у Париж. Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на свої джерела, передають Патріоти України.

"На обіді у 2018 році, про який раніше не повідомлялося, Макрон запропонував Дурову перевести Telegram у Париж... Дуров тоді відмовився", - пише WSJ.

Крім того, за словами одного зі співрозмовників, французький лідер навіть обговорював можливість надання йому французького громадянства. Раніше Дуров уже привертав увагу французької влади. Так, за даними джерел WSJ, у 2017 році французькі шпигуни націлилися на Дурова під час спільної операції з Об'єднаними Арабськими Еміратами, зламавши його iPhone. Шпигунська операція, про яку раніше також не повідомлялося, отримала кодову назву "Пурпурова музика". Французькі спецслужби були вкрай стурбовані тим, що "Ісламська держава" використовує Telegram для вербування бойовиків і планування терактів.

Як зазначає видання, арешт Дурова відображає зростаючу стурбованість, особливо в Європі, загрозою, яку становлять для суспільства великі цифрові компанії. Влада побоюється, що Telegram, X, TikTok та інші платформи поширюють дезінформацію, розпалюють антисемітизм і расизм і допускають незаконну торгівлю на своїх платформах. Французький закон, підписаний цього року, зобов'язує онлайн-платформи співпрацювати з владою у викоріненні такого контенту.

Також, за словами близького до Дурова джерела, компанія протягом багатьох років ігнорувала повістки та судові приписи, які надсилали правоохоронні органи і які накопичувалися на адреси електронної пошти компанії, яку рідко перевіряли. "Хоча немає жодних вказівок на те, що ті ранні бесіди з Макроном або злом телефону Дурова зіграли роль у його затриманні, ці подробиці проливають нове світло на стосунки Дурова з Францією та ОАЕ", - пише WSJ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знешкодили разом із окупантами: Оператори ССО України "вполювали" на Курщині російський комплекс РЕБ Сапфір (відео)

середа, 28 серпень 2024, 14:02

Оператори Сил спеціальних операцій (ССО) України знищили російський комплекс РЕБ Сапфір у Курській області РФ. Відповідне відео ССО опублікували у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що станція радіоелектронної боротьби було виявлено пі...

У Кривому Розі під час ракетного удару автівки вибуховою хвилею закинуло на дах (відео)

середа, 28 серпень 2024, 13:51

У Кривому Розі внаслідок ворожого ракетного удару автомобілі вибуховою хвилею відкинула на дах будівлі. Про це повідомив місцевий телеграм-канал "Свої", опублікувавши відео, передають Патріоти України. За останніми даними, внаслідок удару постраждали 8...