Що я хочу сказати про Каховську ГЕС "хорошим росіянам" та чому це не "катастрофа", - політолог

"Бачу, що треба пояснити ситуацію щодо позиції росіян стосовно воєнного злочину зі знищення Каховської ГЕС. Так от, позиція «це страшна трагедія» не приймається. Як і позиція "це все сталося у результаті війни", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Останнім часом бачив, як багато «хороших росіян» просувають тезу: неважливо, чому це трапилося, все одно ж Путін почав війну, і він винуватий. Таким чином вони наче роблять реверанс, але все це теж напівправда і маніпуляція. Як і тези, що «воно зруйнувалося саме, через неналежне обслуговування», або що «це не було комусь вигідно у військовому плані».

Давній принцип «кому вигідно» вказує лише на одного винуватця — російську окупаційну армію. І байдуже, що їх самих частково могло змити у Дніпро. М’ясні штурми показують, як мало вони цінують своїх людей.

Багато було військового сенсу у війні з трансформаторами та руйнацією українських електростанцій? Ні, це був чистий тероризм. Головний сенс — зробити українцям гірше. Руйнація ГЕС — це прояв тієї самої логіки. Руйнація заради руйнації. Тероризм заради тероризму. Війна з цивільними, спроба максимально зробити Україну непридатною для життя.

Лише у хворій свідомості російських лібералів хтось із українців міг піти на такий злочин. Бо навіть за нашого з вами життя наслідки цієї катастрофи можуть не бути виправлені.

Ні, це не «катастрофа», не «трагедія». Це конкретний воєнний злочин. Як будь-який злочин він має виконавців, і має тих, хто його замислив.

Тобто, це як конкретні військовослужбовці, так і військово-політичне керівництво РФ. І вони мають бути притягнені до відповідальності. Якщо ж вони подохнуть раніше, ніж будуть притягнені (а так, мабуть, і буде), а також після цього притягнення, відповідальність буде нести вся їхня держава, і кожен росіянин. Потім усе буде пораховано, і за все вони повинні будуть платити. Якщо, звісно, планують мати відносини з цивілізованим світом.

Платити мають «ватники», ліберали, платити мають президент Патрушев або президент Навальний. Усі і кожен. І усі і кожен мають визнати, що це був злочин. Колосальний, страшний злочин проти людства. Черговий злочин, який створила російська держава проти українського народу.

Мені не потрібне «співчуття» від росіян, мені потрібне визнання злочинних дій їхньої власної держави, і злочинного характеру цієї держави, за що колись має настати відповідальність.

І усі спроби вигадати «втомлені дамби» чи якісь «катастрофи» тут не допоможуть. Катастрофа — це виверження вулкану, землетрус. Навіть техногенна аварія. А те, що трапилося на півдні України — це страшний злочин. Один з найстрашніших у світовій історії. Злочин, який вчинив російський народ проти народу українського".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...