Що можна їсти, щоб живіт завжди залишався красивим і пласким

Зображення: the_fitness_dietitian / InstagramБагато людей мають проблеми зі шлунком через неправильний раціон, зокрема велику кількість в ньому клітковини.Існують продукти, які одночасно допомагають схуднути та покращують роботу шлунку, пише Daily Star, передають Патріоти України.

Австралійська дієтологиня Леан Уорд виявила, що секрет плоского живота не в тому, щоб їсти лише свіжу та дієтичну їжу, а в помірних порціях та збалансованому раціоні.

Пацієнтам вона радить додати в раціон ці продукти: м'ятний чай, насіння чіа, папаю, насіння льону, рибу, ягоди, ківі.

Водночас треба менше їсти цвітної капусти, штучних підсолоджувачів та пити менше алкоголю. За словами експертки, якщо їсти багато їжі з клітковиною, то може бути здуття.

"Це абсолютно нормально. Проблема починається, якщо здуття живота є постійним станом, що супроводжується болем, а також, коли воно пов'язане з іншими хворобами, наприклад хронічною діареєю. Якщо це про вас – зверніться до лікаря для консультації", - каже Леан Уорд.

Щоб зменшити здуття, вона радить спробувати їсти меншими порціями, контролювати кількість клітковини в раціоні, правильно пережовувати їжу, не вживати газовані напої, уникати капусти та бобових, перейти на молоко зі зниженим рівнем лактози, відмовитися від алкоголю, обробленої їжі та продуктів з високим вмістом жиру.

Більшість жінок страждають від симптомів здуття живота до або під час менструації. Зазвичай це один із симптомів гормональних змін.

"Майже за тиждень до початку менструального періоду в жінки падає рівень гормону прогестерону. Зміни рівня прогестерону та естрогену призводять до того, що організм затримує більше води та солі. Це стає причиною набряку клітин та, як наслідок, здуття живота", – пояснила дієтологиня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...