"Що нардеп робить під час війни у Відні? І чому немає реакції від партії чи фракції "Слуга народу"?" - Голобуцький

"Прийде час і кожному треба буде відповісти, хто де був на цій війні. Народний депутат Андрій Холодов, наприклад, – у Відні. Давайте згадаємо цю історію", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Бо пройшов уже майже тиждень з моменту, коли стало відомо, що під час воєнного стану нардеп виїхав до австрійської столиці, пропускає пленарні засідання, а реакції на це нема. Ні від Державного бюро розслідувань, ні тим більше – від партії "Слуга народу", по списку якої Холодов пройшов до парламенту.

"А що люди роблять у Відні? Якийсь час маю тут", – каже народний обранець, якого журналіст Михайло Ткач зустрів на вулицях австрійської столиці. Холодов пропустив два засідання Верховної Ради і спокійно розгулював із сім'єю по мирному Відню. Ткач пізніше написав у Facebook, що аж сам розгубився від такої відповіді.
Потім Холодов ще пробував доказувати – мовляв, "я підзвітний Верховній Раді, а не вам". Хто не бачив, то відео можна глянути отут (таймкод 19:39) https://www.youtube.com/watch?v=t_m2ZWZ1LrU
Про "підзвітність" народних депутатів напишу трохи нижче, а наразі дозвольте нагадати деякі факти із біографії самого народного депутата.
Родом із Кременчука. Бізнесмен. У списку "Слуги народу" пройшов під номером 22. Заступник голови комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики. Холодов є кумом Оксани Марченко. Так-так, саме тієї Марченко, яка дружина запатентованого державного зрадника медведчука.
З нинішніми віденськими канікулами Холодова просто дежавю якесь. У березні 2020 року – саме в ті дні, коли президент Зеленський закликав українців повертатися додому у зв'язку з закриттям кордонів через епідемію Covid – нардеп полетів на Кіпр і перебував там весь час. Тоді він пропустив кілька позачергових засідань парламенту. На засіданнях комітету, звісно, теж не з'являвся.
Що народний депутат робить під час війни у Відні? І чому немає реакції від партії чи фракції "Слуга народу"?
Пригадую, що коли у серпні журналісти виявили елітних біженців (Столара, Абрамовича, Суркіса) на Лазурному узбережжі, то була хоча б якась реакція. ДБР тоді розпочало перевірку обставин перетину кордону всіх "героїв", а в Раді був депутатський запит на адресу спікера "про порушення дисципліни та норм депутатської етики" і про дострокове припинення повноважень народних депутатів.
А тут мовчок. Депутат на спецзавданні? Із сюжету, де він розгулює із сім'єю, – не схоже.
Вважаю, що керівництво "Слуги народу" зобов'язане вимагати від Холодова: 1. публічних пояснень його дій, 2. надання українському народу інформації про обставини виїзду за кордон, 3. поінформувати про кількість пропущених днів на робочому місці у парламенті.
У разі якщо цього не буде зроблено або буде зроблено "на відчепись" – надати жорстку політичну оцінку діям Холодова, публічно засудити його дії, припинити депутатські повноваження "бійця віденського батальйону" і вибачитися за нього перед українським народом. Час лукавства минув.
Самому нардепу нагадаю дуже просту істину – народний депутат підзвітний народу України, а не Верховній Раді. Війна не спише…".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....