Що насправді сталося у Брянській області, - військовий експерт

"Мені як експерту було, звичайно, цікаво розібратися — що відбулося у Брянській області. Не скажу, що лише цим займався, однак більше ясності не з’явилося. Є, звичайно, кілька ймовірних версій. Наразі підтвердження жодній із них я ні сам не зміг для себе сформулювати, ні знайти якогось авторитетного пояснення", - пише військовий експерт Олексій Мельник у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Перше враження — «топорная работа» російських спецслужб, непідготовлена, можливо, нескоординована. Які ж цілі переслідувалися — то, або там повні дурні, які це задумали, або ж щось дійсно готувалося серйозне, але в якийсь момент пішло не так.

Друге — який інтерес української сторони, якщо припустити, що це організували українські спецслужби? Також не зовсім чітко формулюється ця ціль і не вписується вона в те, що нам було показано в публічній площині.

Третє питання — хто ці люди, який вони мають стосунок і чи мають до України. Те, що можна зараз більш-менш певно стверджувати — це російські ультраправі націоналісти і вони переслідували власні політичні цілі. Водночас, не зрозуміло мені, чи мають вони прив’язку до наших спецслужб. Якщо мали, то який у цьому інтерес України — світитися з такими людьми, які мають доволі сумнівну репутацію не лише в Україні, але й за межами.

Тому зараз питань більше, ніж відповідей. Також було надзвичайно цікаво й корисно відслідковувати як це все подавалося в інформаційному просторі РФ. Цінність цих спостережень у тому, що була продемонстрована повна нездатність проводити інформаційний супровід або власній операції, або якщо це дійсно якесь кризове явище, то в цьому випадку була продемонстрована повна нездатність і непрофесійність.

Я б хотів вірити в те, що це був прояв російської партизанщини. Однак це все має дуже мутний вигляд. Як ці люди могли туди потрапити, більш-менш зрозуміло. Але як вони могли звідти зникнути? За класикою, як Росія проводить контртерористичну операцію, то це мали б бути руїни, гори трупів — незалежно, чи це самих так званих терористів чи ні, а тут це така партизанщина дуже специфічна.

Але якщо дивитися ширше на це питання, якщо говорити про можливості спротиву, соціальних заворушень, то дійсно в Росії зараз дозрівають такі умови. Навіть оцей випадок продемонстрував те, що в російському суспільстві є велика кількість питань, які вони починають ставити все голосніше і голосніше.

Випадок у Брянській області і так, як це подавалося У ЗМІ, перше питання у них — це тривога. От вчора їм казали, що Брянська область найбільш захищена в сенсі кордону і раптом проривається велика група осіб (кілька десятків), ніхто цього не помітив. Потім ідуть всі ці жахи із заручниками і вбитими «мальчиками и девочками». У них починають виникати питання — якщо не до Кремля, то до російських спецслужб. І в якийсь момент це невдоволення, особливо, коли ситуація стосується їх особисто, може бути каналізоване на саму верхівку. Принагідно можна згадати про російську традицію підпалу військкоматів. Тому щось там бродить.

Дуже багато хто звернув увагу на одяг людей, які назвалися бійцями Російського добровольчого корпусу. Вони не мали вигляд людей, які пробиралися лісами до місця операції. А такий, неначебто їх доставили туди чи на вертольоті, чи на таксі. Тому в мене є сумніви стосовно того, з якого боку вони заходили. Чи вони дійсно заходили з території України, чи їх доставили до місця подій не виходячи за кордони Росії. Але, найімовірніше, не попередили інших силовиків, які, на мій погляд, з переляку почали стріляти, і я більш ніж впевнений, що якщо там була ця розстріляна Нива з пораненим хлопчиком і загиблим водієм, то це, ймовірно, ці силовики стріляли по всьому, що рухається".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досить сприймати цю ситуацію емоційно": Генерал спрогнозував, на скільки ЗСУ вистачить допомоги від США

неділя, 5 травень 2024, 18:40

Допомоги від Сполучених Штатів Америки вистачить лише для того, щоб стабілізувати ситуацію на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ опинилися на піку своїх можливостей. Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант ...

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.