Що насторожує в останньому ракетному ударі по Україні, - Роман Шрайк

"Сьогоднішня ракетна атака вже трохи вибивається зі звичної схеми", - пише журналіст Роман Шрайк на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Давайте ще раз повторю основне:

1) Було два цикли російських обстрілів (жовтень 2022 – квітень 2023 та травень 2023 – листопад 2023 років), що пройшли за однією і тією ж схемою.

Зараз ми у третьому циклі, що розпочався у грудні 2023 року.

2) Цикл складається з трьох стадій, кожна з яких триває 2-3 місяці:

  • Посилені ракетні удари.
  • Скільки виробили, стільки і запустили.
  • Перерва на накопичення ракет.

Нині ми у другій стадії циклу.

3) Основою для масових атак є ракети Х-101/555 (раніше ще активно використовувалися Калібри, але останні пів року їх майже видно).

Судячи зі статистики другого циклу, РФ може виготовляти близько 60 ракет Х-101.

Тепер чому сьогоднішній удар вибивається зі схеми.

Статистика запуску ракет Х-101/555:

  • грудень – 110;
  • січень – 121;
  • лютий – 41;
  • березень – 119.

У березні можна було очікувати запуску не 60 ракет, що зійшли з конвеєра, а більшої кількості, тому що у лютому запустили менше очікуваного. Але 119 – уже перебір.

Давайте перевіримо точніше.

Остання атака ракетами Х-101 у другому циклі відбулася 21 вересня. З того часу минуло 190 днів. Виробляти імовірно можуть 60 ракет на місяць (2 ракети на день).

Тобто за ці 190 днів мали виробити 380 ракет. А за грудень-березень шарахнули Україною 391 ракетою. Передозування на 11 ракет.

Варіантів, як це пояснити, два:

  1. виробництво вже вище 60 ракет на місяць;
  2. залізли у запаси.

Яка з версій є вірною, покаже подальша статистика.

Але різниця в 11 ракетах поки не говорить про те, що сама структура циклічності змінилася.

У перших двох циклах атаки (посилені та звичайні разом) тривали близько 5 місяців. Третій цикл розпочався 8 грудня. Тому очікується, що на початку травня атаки ракетами Х-101 припиняться і розпочнеться двомісячний період накопичення. Для нас це означатиме період відносного затишшя".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Так виборювалась 61-мільярдна допомога Україні: The Times розповіла, як британська дипломатія зіграла на слабкостях Трампа спонукавши того підтримати голосування в Конгресі

середа, 15 травень 2024, 18:22

Трамп підтримав виділення $61 млрд допомоги Україні… аби посилити свій інавгураційний тріумф у січні. Таку інформацію оприлюднила найсолідніша газета Сполученого Королівства The Times. Телеграм-канал Орестократія зробив вижимку з оригіналу публікації ....

Навіть пропагандисти Кремля були шоковані: Депутат держдуми Мілонов зізнався, що хоче зарубати Макаревича (відео)

середа, 15 травень 2024, 14:00

Скандальний депутат держдуми РФ Віталій Мілонов настільки надихнувся прикладом свого колеги Андрія Лугового, який отруїв полонієм колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, що й сам висловив готовність вбивати «ворогів режиму». Про це він сказ...