Що це за "Тоша", якого окупанти хочуть адаптувати для боротьби з українськими БПЛА (відео)

Розробник російської всюдихідної роботизованої платформи "Тоша", яку експлуатують окупаційні війська, планує адаптувати її для боротьби з безпілотними літальними апаратами, зокрема й FPV-дронами, для цього на платформу планують встановити автоматичну турель, яка зможе збивати цілі на відстані до 100 метрів.

"Можливо, це будуть зібрані в пачку стволи, які зможуть стріляти як дистанційно, так і за допомогою оператора. Оскільки віддача від них сильніша, ніж від рушниці, і людина не зможе це носити, ми пропонуємо встановлювати таке озброєння на нашу платформу", — відзначає виробник всюдихідної платформи "Тоша", апелюючи до того, що російські окупаційні війська для протидії дронам використовують зокрема й дробовики.

Рашисти кажуть, що сьогодні вже експлуатують безпілотну наземну платформу "Тоша" на полі бою для виконання різних завдань — від транспортування боєприпасів та евакуації до дрона-камікадзе. В останньому варіанті ворог порівнює його з ФАБ-3000, мовляв, "Тошу" можна навантажити тонною вибухівки.

У відкритих джерелах можна знайти інформацію, що наземна роботизована платформа "Тоша" ТХ-45СМ була побудована у відповідь на естонську платформу THeMIS, яка є на озброєнні Сил оборони України.

Платформа має шість коліс з незалежним електроприводом на кожне — мовляв, за умови пошкодження одного машина все одно зможе виконати завдання. Машина повністю електрична і позиціюється як "безшумна та невидима".

Зв’язок підтримується завдяки закритому радіоканалу, є опція перемикання управління по кабелю в умовах роботи РЕБ.

Тактико-технічні характеристики платформи "Тоша" наступні: вантажність до 1000 кг, швидкість — до 70 км/год, маса платформи — 350 кг, дальність дії залежно від кількості батарей — від 20 до 180 км.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...