Що відбувається навколо Балаклії: ISW розповів про український наступ на південній Харківщині

У вівторок, 6 вересня, українські сили провели контратаку в Харківській області в районі Балаклії, яка, ймовірно, відкинула російські сили на лівий берег (північний бік) рік Сіверський Донець та Середня Балаклійка. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному звіті,передають Патріоти України.

Орієнтуючись на повідомлення різних джерел про ситуацію в районі Балаклії, ISW оновив свою карту фронту. Найімовірніше, українські війська звільнили Вербівку (менше 3 км на північний захід від Балаклії). На кадрах з геолокацією, опублікованих 6 вересня, видно українську піхоту у східній Вербівці. Декілька російських джерел визнали українські успіхи у Вербівці і повідомили, що російські війська зруйнували невказані мости на східних околицях Балаклії, щоб запобігти подальшому просуванню українських військ", - зазначили аналітики.

В ISW наголосили, що російські сили, ймовірно, більше не зберігають своїх колишніх позицій у Байраку та Новій Гусарівці (на південь від Балаклії на правому березі річки Сіверський Донець).

"Російські війська, ймовірно, залишили Байрак і Нову Гусарівку наприкінці серпня. На кадрах, розміщених 30 серпня, видно, що російські війська підірвали міст через річку Сіверський Донецьк біля Байрака в невстановлену дату. Дії зі знесення мосту вказують на запланований відхід росіян", - йдеться у звіті. Військові експерти вважають, що перекидання Росією сил із Харкова та східної України на південний напрямок дозволить ЗСУ контратакувати у регіоні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Китай однозначно хоче, щоб Путін зберіг загарбані в Україні землі, - Ольга Лень

неділя, 19 травень 2024, 0:30

"Держдума, виявляється, працювала в авральному режимі, щоб Путін поїхав до Китаю з новим урядом. Тому що на поклін до зовнішнього управлінця треба приїжджати підготовленими", - пише журналістка Ольга Лень у своїй колонці, передають Патріоти України, та...

"Монументальність" Зеленського та ігнор будь-якої критики чи зауважень можуть спричинити набагато катастрофічніші наслідки, ніж те, що було досі, - журналіст

неділя, 19 травень 2024, 0:21

"Я не порушуватиму тут проблему виборів, аби не виглядати жертвою кремлівського ІПСО. Хоча найкращою відповіддю на питання легітимності/нелегітимності Зеленського був би висновок Конституційного суду. Але ні в Офісу, ні в депутатів монобільшості руки д...