"Що Зеленський може запропонувати Байдену в обмін навіть на мінімальне "розширення пакету безпеки для України"? - політтехнолог Голобуцький

"Міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков на зустрічі в США з керівником американської аналітичної організації Jamestown Foundation Ґленом Говардом: "Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала. Ми особливо занепокоєні діями Рф, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї. ...Важливим є розширення пакета безпеки для України. В першу чергу – за рахунок розгортання сил ППО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"В цілому позиція логічна і доречна: нам дійсно ніколи не буде забагато військової допомоги від США і НАТО в цілому, доки маємо під боком Росію. Але є суто прикладне питання.

Союзники - це ті, що діють, виходячи зі спільних інтересів і до обопільної вигоди. В чому вигода США з витрат на повноцінну військову базу на теренах наскрізь корумпованої України, з гарантованої різкої ескалації напруження в стосунках з РФ, з необхідності заново домовлятись з країнами ЄС і переконувати їх в тому, що американські бази тут - також і в їхніх інтересах і не завдадуть їм ні політичної, ні економічної шкоди?
Тобто, що Зеленський може запропонувати Байдену в обмін навіть на мінімальне "розширення пакету безпеки для України"? Нагадаю, поки США було скасовано навіть додаткову допомогу на 150 млн. дол. - передусім бо Зеленський не виконав жодної задачі, поставленої перед ним Байденом.
Пізніше Байден сформулював свої вимоги в лише 5 простеньких, вигідних і Україні так само пунктів. І їх також досі ніхто не виконав, навіть не почав виконувати.
Зауважте: не отримана нами допомога на 150 млн на той момент вже була виділена і готова до передачі Україні - її буквально відкликали вже в процесі. А тут же йдеться про геть новий, з нуля формований безпековий пакет. Тобто, його треба буде провести через Конгрес, затвердити у федеральному бюджеті. І все це буде на плечах Байдена - саме він муситиме лобіювати наші потреби.
Але поки я не бачу жодних аргументів, якими Зеленський міг би переконати Байдена взятись за настільки масштабну задачу для допомоги Україні. Так, російська ядерна зброя в Криму не може тішити США і НАТО. Але країни НАТО мають в своєму розпорядженні багато менш ресурсомістких варіантів тиску на Росію і примус її до демілітаризації Чорноморського регіону.
Що може запропонувати їм Україна, аби переконати розмістити в нас постійний військовий контингент і відбивати політичні, економічні, правові, інформаційні атаки Кремля через це?".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...